To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DiD] Spryskiwacz reflektorów

shutter - 26-03-2010, 01:07
Temat postu: [3.2 DiD] Spryskiwacz reflektorów
Nie działa mi spryskiwacz reflektorów. W związku z tym mam takie pytania:
1. Czy pompka spryskiwacza do reflektorów jest taka sama jak pompka do przedniej szyby?
2. Po naciśnięciu przycisku nic nie słychać, a chyba silnik pompki powinien być sterowany przez jakiś przekaźnik, więc powinno być jakieś "cyknięcie" gdzieś pod maską lub deską. Czy ktoś może wie czy jest w obwodzie przekaźnik czy sterowanie jest bezpośrednie?
3. I w końcu najważniejsze: jak się dostać do wspomnianej pompki? Zdjąć prawe koło i nadkole?

zbyszekm2 - 26-03-2010, 08:46
Temat postu: Re: [3.2 DiD] Spryskiwacz reflektorów
shutter napisał/a:

1. Czy pompka spryskiwacza do reflektorów jest taka sama jak pompka do przedniej szyby?
2. Po naciśnięciu przycisku nic nie słychać, a chyba silnik pompki powinien być sterowany przez jakiś przekaźnik, więc powinno być jakieś "cyknięcie" gdzieś pod maską lub deską. Czy ktoś może wie czy jest w obwodzie przekaźnik czy sterowanie jest bezpośrednie?
3. I w końcu najważniejsze: jak się dostać do wspomnianej pompki? Zdjąć prawe koło i nadkole?

ad. 1. jest inny
ad. 2 może bezpiecznik, możne stycznik, możne pompka
ad. 3 trzeba zdjąć nadkole, w najgorszym wypadku zderzak.

shutter - 26-03-2010, 13:42

ok. dzięki za odpowiedź
generalnie jest tak, jak myślałem - zacznę od sprawdzenia elektryki, bo na razie nie uśmiecha mi się zdejmowanie zderzaka