Space Star Techniczne - [MSS GDI] [ELEKTRYKA] Szalejące zegary, wariujące obroty.
Anonymous - 05-04-2010, 14:58 Temat postu: [MSS GDI] [ELEKTRYKA] Szalejące zegary, wariujące obroty. Witam,
ostatnio zakupiliśmy Białego Space Stara z silnikiem 1.8 GDI i mam kilka problemów... Pierwszy to taki że zegary wariują a mianowicie po przekręceniu kluczyka obroty wskakują na ok 500 obr/min choć silnik nie pracuje, dwa to to że pali się CE (tak mi się wydaje taka pomarańczowa kontrolka z silnikiem). Zegary oczywiście przekłamują i na postoju wskazuje ok 1500 obr/min. Kolejnym problemem są światła które palą się cały czas jesli jest tylko zapłon włączony. Nie da się ich wyłączyć wtedy. Jak by ktoś grzebał w elektryce. Narazie to najważniejsze problemy... Jeśli ma ktoś jakieś pomysły to proszę o podpowiedzi... W planach mam sczytanie błędów z ECU ale nie mogę znaleść instrukcji...
Pzdr
Pojar
Edit.
Jeszcze pracuje nie równo na obrotach ale to zapewne przepustnica..
robertdg - 05-04-2010, 15:35
W zegarach mógł ktos grzebać i dlatego się takie szopki dzieją, trzeba spróbowac wyregulowac wskazówke, a ze światłami pewnie bedzie taka sprawa ze ktos podpial sobie automatyczny wlacznik swiatel, mozna ten uklad przerobic aby swiatla wlaczaly sie dopiero po odpaleniu silnika.
Kontrolka CE musisz podjechac na kompa i sprawdzić błedy, albo spróbowac samemu je sobie wymrugać
RaDuS - 06-04-2010, 23:21
Witam, sprawdz mocowanie kabla do akumulatora, podobne mi szopki odstawial gdy 'plus' nie byl do konca podlaczony;)
|
|
|