To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Schowek pasażera nie chce się otworzyć .

jacek z płocka - 08-04-2010, 15:09
Temat postu: Schowek pasażera nie chce się otworzyć .
Witam, nie mogę otworzyć schowka pasażera. Nagle niespodziewanie nie chce się otworzyć, a w skrytce dokumenty, karty do bankomatu. Nigdy nie zamykałem go na kluczyk, który kręci się w zamku lekko bez żadnego oporu. Pojechałem do fachowców od otwierania zamków, gmerali godzinę i stwierdzili, że tylko "na rympał", czyli mam go sobie wyrwać. Jak znam serwis, to parę stówek i 2 miesiące oczekiwania na nowy pójdzie. Może ktoś z kolegów by zrobił mi zdjęcie zamka i elementu który wchodzi w zamek, w jakimś dobrym powiększeniu. Mój mail ceramix@ceramix.com.pl
POzdrawiam

romero - 22-07-2011, 09:11

Jacku właśnie spotkało mnie to samo.Z otworzeniem sobie poradził mój syn bez większych szkód.
Pytanie jak zdobyłeś nowy zamek i ile kosztował.
Pozdrawiam.

jacek z płocka - 23-07-2011, 08:41

Witam, mam tatę z tzw. złotą rączką. W zamku pękł element trzymający zdaje się jakąś sprężynkę. Ojciec to naprawił i nie musiałem szukać nowego zamka. Na razie od 2 lat działa. Proponuję Ci poszukać gdzieś w internecie lub na szrotach, bo już dużo ich stoi porozbijanych w Polsce. POzdr
romero - 23-07-2011, 09:59

Serdeczne dzięki za odpowiedź.
pplaymo - 16-04-2015, 20:37

Witam
Odkopuje temat ponieważ mi też się przydarzyło to nieszczęście.
Od tygodnia walczę ze schowkiem i dalej nie mogę go otworzyć.
Może ma ktoś jakiś skuteczny sposób jak go otworzyć? Już nie mam pomysłu jak się do niego dobrać.
:(
Pozdrawiam