To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - 1.5 soft turbo ?

Rako86 - 12-04-2010, 23:08
Temat postu: 1.5 soft turbo ?
hejka , mam takie pytanie, czy ktoś słyszał o lekkim uturbieniu silnika 1.5, taniej mnie to kosztuje jak swap z tąd pytanie, nie chodzi mi o dmuchanie 1 bara tylko lajtowy setup o przyroście 30-40KM

silnik 1.5 glx

tylko proszę o odpowiedzi z sensem na temat :lol: czy skrzynia wytrzyma półosie nie wyskoczą itp, bo chyba 1.5 nie jest hardcorowym sprzętem :roll:

robertdg - 12-04-2010, 23:27

Rako86 napisał/a:
czy ktoś słyszał o lekkim uturbieniu silnika 1.5
Rako86 napisał/a:
lajtowy setup o przyroście 30-40KM
ludzie wkładając dużo pracy w większe silniki, ciężej uzyskują to co ty chcesz osiągnąć, racjonnalnie podchodząc do watku to może z połowe swojego założenia mógłbys uzyskać. Nie mam pewności czy konstrukcja tego silnika by to wytrzymała, ale może lepiej pomyśleć o jakimś SWAPie
Hubeeert - 12-04-2010, 23:34

Rako86 napisał/a:
hejka , mam takie pytanie, czy ktoś słyszał o lekkim uturbieniu silnika 1.5, taniej mnie to kosztuje jak swap z tąd pytanie, nie chodzi mi o dmuchanie 1 bara tylko lajtowy setup o przyroście 30-40KM
Hyundai miał ten silnik w turbo. Polecam 4g61t.org
Rako86 - 13-04-2010, 00:03

o proszę tego nie wiedziałem, te scoupe miały 115 Km i chyba dobrze sobie radziły na taką niską masę budy, widze że muszę jeszcze trochę poczytać :D swap nie wchodzi w grę, albo minu suszarka albo go nie ruszam :?

To może inaczej zapytam, czy ten silnik jest taki sam gdyby kupić cały kompletny bez skrzyni to plug&play wejdzie ? oczywiście z wiązką od scoupe