To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?

niezawodny - 21-04-2010, 12:02
Temat postu: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna?
fufaj3 - 21-04-2010, 12:46

Witam
Też mam podobny problem . Ale z tego co wiem jak zatrzyma nas Policja to mogą zabrać dowód i skierować na badanie techniczne . Ale na 100% nie wiem

lexus - 21-04-2010, 13:02

Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam
papcio - 21-04-2010, 13:39

lexus napisał/a:
Policmajstry mogą również narobić smrodu w urzędzie skarbowym,nie polecam

podczas kontroli (rutynowej) nie zwrócili uwagi na obecność kraty.
faktem jest ze jak sie trafi na "uprzejmego" policmajstra to można liczyć się z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, przekazaniem informacje do US - a wtedy kłopotliwość kar, korekt rozliczeń itp jest chyba nie warta zachodu.

mam jedynie nadzieje że jak się zdejmie "na chwilę" kratę aby przewieźć coś większego nie mieszczącego się w bagażniku w przypadku kontroli nie spowoduje to konfliktu z US ;-)

pozdrawiam
Paweł

p.s. i na szybko znalezione w sieci
http://www.autocentrum.pl...-w-samochodzie/

andkul2 - 21-04-2010, 15:17

kiedys kratke zdemontowałem tylko w kombi tak na 1 dzień, przewoziłem chyba lodówke 4 lata temu,mandat 500 zł chyba 5 punktów :shock: ,zatrzymanie dowodu rejestracyjnego, skierowanie do przeglądu technicznego 200 zł(musiałem zamontować krate sprawdzali mocowania),policjant upierdliwy w Krakowie mnie zatrzymał jechałem do NS,brak kontroli z US :roll:

jakieś 6 lat temu przekraczałem granice(Słowacja) chyba w Piwnicznej ,zima jazda na narty ,polski celnik mnie nie przepuscił przez granice bo miałem krate a przejscie tylko dla osobówek :D

teraz mam hak do przyczepki i box na dach a kratka jest na swoim miejscu czyli w bagazniku :D

Anonymous - 21-04-2010, 15:56
Temat postu: Re: Krata w wersji ciężarowej - czy można zdemontować?
niezawodny napisał/a:
Pytanie do posiadaczy wersji ciężarowych; Czy zdejmujecie zwoje swoje kraty i jak to jest ostatecznie od strony prawnej? Czy ktoś spotkał się z kontrolą przez policję policji czy krata jest obecna?

U mnie sprawdzali, czy jest krata. Rutynowa kontrola po złapaniu na wideo.

ZbigniewD - 21-04-2010, 16:07
venglin napisał/a:
niezawodny napisał/a:

ale teraz czy 5 lat temu?
Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem :wink:

fufaj3 - 21-04-2010, 16:34

Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) .
ZbigniewD - 21-04-2010, 16:39

fufaj3 napisał/a:
Szkoda że w naszych Outlanderach nie ma mocowań przy suficie na siatkowe przegrody . Takie mocowania ma kolega w KIA ceed kombi - wywalił metalową i ma siatkową a mocowania ma tak że siatke mocuje albo zaraz za przednimi siedzeniami lub za kanapą super rozwiazanie i policja sie nie czepia bo ma kratkę (ale szmacianą) .
dokładnie takich mocowań brakuję i bardzo mnie to zaskoczyło ,najlepszym rozwiązaniem jest to z bmw czy volvo ze siatka jest na stałe w rolecie i można ja sobie w każdej chwili rozwinąć ,no ale czego tu wymagać skoro roleta w mitsu nie ma żadnej rączki nawet
lexus - 21-04-2010, 17:03

Oj panowie przeto mitsu to nie ciężarówka ja mam 7 miejsc i nie chciał bym żeby tam były jakieś zaślepki drążki etc.jeżeli się zdecydowaliście (po rabacie)to trzeba to przeżyć .taką siatkę mam w berlingo osobówce ale jest nieoceniona jak wożę psy bo mi nie przeskakuja i nie slinią siedzeń .
sylb - 21-04-2010, 17:19
ZbigniewD napisał/a:

Pytam z ciekawości bo Outek jest kupiony z kratą której z salonu nawet nie odebrałem :wink:

Czyż by zakup w MotoGabra. :lol: :lol:
Od 2003 jeżdżę samochodami z zdementowaną kratą i miałem kilka kontroli, jedynie pan na stacji diagnostycznej przy przeglądzie się czepiał (50 zł załatwiło sprawę).

fufaj3 - 21-04-2010, 18:12

Kia ceed też nie jest ciezarówka a zaczepy ma !
lexus - 21-04-2010, 19:12

kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy
Anonymous - 21-04-2010, 19:50
ZbigniewD napisał/a:
venglin napisał/a:
niezawodny napisał/a:

ale teraz czy 5 lat temu?

Teraz, w styczniu.

ZbigniewD - 21-04-2010, 19:58

lexus napisał/a:
kijanką jeżdżą policjanty to przypuszczam że za przednimi fotelami też ma jakieś zaczepy
z reguły każde kombi i każdy suv europejski ma takie zaczepy które bardzo sie przydają u nas to chyba tylko możliwa jest jakaś kratka akcesoryjna