To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - SEIWA proszę o opinie

Anonymous - 27-09-2006, 21:23
Temat postu: SEIWA proszę o opinie
co sądzicie o kabelkach zapłonowych seiwa?czy ja mam pecha i trafiłem na trefne może rzeczywiście tamdeta?założyłem nowiutkie i lipa mają przebicie takie gromy walą na masę że aż jasno pod machą?
Hubeeert - 28-09-2006, 08:04

Ja sądzę że wymagają natychmiastowej wymiany...
Anonymous - 28-09-2006, 13:48

wymieniłem na KAGERA lata jak złoto.zupełnie inny materiał nie polecam nikomu seiwy
Anonymous - 20-10-2006, 23:25

Z czystym sumieniem polecam kable Sentecha. Dobre a tanie, a poprzednie jakie miałem były niby japońskie a po pół roku gubiły iskrę.
Anonymous - 21-10-2006, 12:10

old napisał/a:
wymieniłem na KAGERA lata jak złoto.zupełnie inny materiał nie polecam nikomu seiwy

Właśnie... wymiana. Chciałbym wymienić Świece i kable, ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Sprzęt mam, al nie wiem jak się dostać do świec z tyłu silnika.
te 3 z produ bez problemu.
Masz jakąs metodę na te z tyłu?

Anonymous - 21-10-2006, 12:15

trzeba kolektor zdjac... :|
Anonymous - 21-10-2006, 14:45

Czyli sporo pracy....
Anonymous - 25-10-2006, 07:36

nie trzeba zdejmować kolektora dopasuj odpowiedni klucz na przegubie igrzezhotce i przygotuj starą fajkę z kabla zapłonowego (obetnij od niej kabel najlepiej żeby była jak najciaśniejsza )następnie poluzuj kluczem świecę na poluzowaną świecę nałóż wcześniej przygotowaną fajkę i paluszkami odkręć do końca montaż w kolejności odwrotnej.jeśli chodzi o klucz do świec to idealnie pasuje klucz z chińskich zestawów
Anonymous - 25-10-2006, 18:55

Dzięki wielkie, będę próbował, tak sądziłem, że to by był jaki absurd, i że Mitsu serwis ma jakiś specjalny Tool do tego :) Pozdrawiam!