Space Star Techniczne - [MSS ALL] [WNĘTRZE] Przegląd srs po 10 latach.
Bizi78 - 23-04-2010, 12:26 Temat postu: [MSS ALL] [WNĘTRZE] Przegląd srs po 10 latach. Witam wszystkich forumowiczów.
W przyszłym roku mojemu miśkowi stuknie 10lat. Stąd moje pytanie czy po tym okresie automatycznie zapala się kontrolka srs i domaga się przeglądu? Na czym takie przegląd polega i ile to kosztuje w aso?
Pozdrawiam
robertdg - 23-04-2010, 14:09
Nic takiego się nie dzieje, kto Ci bajek naopowiadał ASO ma instrukcje na to co robic w 10-o letnim aucie z danym przebiegiem. Np wiekowo wypada tak że w 10 roku powinien byc zmieniany pasek, albo płyn hamulcowy, albo płyn chlodniczy, jednakże wszystko to też jest uzależnione od przebiegu i wcześniejszych wymian/napraw eksploatacyjnych.
Bizi78 - 23-04-2010, 22:03
Ok dzięki za odpowiedz. Ale nadal mnie nurtuje ile coś takiego kosztuje i na czym polega. Cytuję instrukcję obsługi space stara: "Po 10 latach eksploatacji cały dodatkowy system bezpieczeństwa wraz z napinaczami pasów należy poddać kontroli w ASO MITSUBISHI." Może ktoś z forumowiczów taki przegląd, kontrolę robił bo nie chciałbym aby podczas normalnej jazdy wypaliła mi np. poduszka powietrzna.
halbog - 24-04-2010, 08:12
Bizi78, spokojnie, nie wypali. Przynajmniej mnie nie wypaliło
Pozdrawiam
Bogdan
|
|
|