Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy
maciek09 - 23-04-2010, 20:37 Temat postu: Kupno Sigmy Witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj nowy i na wstępie chce pozdrowić wszystkich miłośników marki MITSUBISHI. Jestem zainteresowany kupnem Sigmy i chciał bym się dowiedzieć na co szczególnie mam zwracać uwagę przy zakupie tego auta , do tej pory jezdziłem Oplem Omegą kombi 3.0 ale jak zaparkowałem obok Sigmy kiedyś przypadkiem na parkingu koło jakiegoś sklepu to Omega w porównaniu do niej wydała mi się żałosna , więc postanowiłem że sobie taki wóz sprawie. Po przeczytaniu tego forum wiem ze Sigma nie jest bez wad ale jakoś sobie poradzę martwi mnie tylko to że nie miałem z tym autem nigdy do czynienia i nie wiem na co trzeba zwracać uwagę przy kupnie. Pomożecie?
wojtas - 23-04-2010, 20:50
Powiedz co dokładnie cie interesuje, i jakie masz preferencję. Domyślam się że preferujesz kombi?
Zapewne pomożemy ci w jakiś sposób doradzić.
maciek09 - 23-04-2010, 20:53
Nie interesuje mnie kombi najlepiej bym chciał sedana 24v w kolorze czarnym z manualną skrzynią biegów. Ale to ciężko o tak wóz ale znalazłem Sigme u człowieka czarną 24v tylko że w automacie. dzięki za szybki odzew
wojtas - 23-04-2010, 21:02
Z czarnym kolorem i manualem, może być kiepsko. Dobrych 24V w Polsce na sprzedaż praktycznie nie ma. Jeśli już się pojawiają to są w dość wysokich cenach. Lecz wyjątki się zdarzają. Najlepiej przyciągnąć coś z zachodu.
Np. wczoraj lukasz12 znalazł coś takiego: http://suchen.mobile.de/f...ml?id=129323242
Jest po gradobiciu, ale cena rozsądna i widać że sprawna technicznie.
[ Dodano: 23-04-2010, 21:05 ]
Zapomniał bym Zbyszek05 z forum ma ciemnego manuala na sprzedaż.
maciek09 - 23-04-2010, 21:11
Wiem że ciężko ale szukam nie mam jakiś specjalnych wymagań co do wyposażenia typu skóra czy te podnoszenie się przodu pneumatyczne znalazłem taką tylko że automat ale facet jezdzi nią juz 6 lat i nie narzeka gazu nigdy nie widziała buda ładna tylko ten automat , jakoś niemam zaufania do automatów. link co zapodałes chyba nie działa Wiem widziałem to auto jest super ale jak dla mnie zadrogie ja szukam coś tak do 5000zl może być blacha do roboty tylko żeby nie automat
lukasz12 - 23-04-2010, 21:51
maciek09 napisał/a: | Wiem że ciężko ale szukam nie mam jakiś specjalnych wymagań co do wyposażenia typu skóra czy te podnoszenie się przodu pneumatyczne znalazłem taką tylko że automat ale facet jezdzi nią juz 6 lat i nie narzeka gazu nigdy nie widziała buda ładna tylko ten automat , jakoś niemam zaufania do automatów. link co zapodałes chyba nie działa Wiem widziałem to auto jest super ale jak dla mnie zadrogie ja szukam coś tak do 5000zl może być blacha do roboty tylko żeby nie automat |
Cześć. Jako że jestem na tym forum już od czasu jego powstania, trochę tego typu rozważań już się naczytałem . Ogólnie rzeczywistość niestety jest dość brutalna...dobre Sigmy w 24V są niestety na wykończeniu. Wersji z manualem nigdy nie było dużo, ale teraz w ogóle ładna 24V (zwłaszcza po liftingu) to jest rodzynek. Ładnych 12V też już mało. Właściwie w ciągu ostatnich 3 lat strasznie wszystko zostało wyczyszczone, zarówno w Polsce jak i w Niemczech.
W skrócie powiem to co zwykle powtarzałem w innych wątkach. 24V w automacie jeździ bardzo fajnie, nie gorzej niż 12V w manualu, a czasem nawet lepiej . Utrafić 24V z dobrym manualem to jest jak 6tka w totolotka. Automat też się może zepsuć ale znacznie łatwiej znaleźć coś na wymianę. I niestety teraz najbardziej brutalna cześć - 5000 to naprawdę absolutne minimum na w miarę przyzwoitą 24V ale raczej ze starszych roczników i po przejściach.3 miesiące temu szukałem czegoś z kolega do 7000 zł. I gdyby niewiarygodny fuks (vide ) to podejrzewam że dalej byśmy szukali.
I osobiście uważam tak - blacha jest najważniejsza. Silnik zawsze zeswapujesz ale jak nie ma go do czego przykręcić to nie pojeździsz...
Jeśli miałbyś więcej biletów NBP i trochę determinacji to bierz tą
http://suchen.mobile.de/f...ml?id=129323242
I nie marudź że nie jest czarna, ma brzydkie felgi i automat .
maciek09 - 23-04-2010, 22:10
Wiem że 5000 to mało ale cóż coś tam dołożę jak sie trafi coś fajnego. powiedzcie co jest w sigmach piętą achillesową na co trzeba uważać. Było trochę tych Sigm na Allegro tylko że nie zawsze ciekawe... A skrzynia biegów automatyczna normalnie eksploatowana ile czasu jest w stanie pożyć? i na czym polegał ten lift czy ''środek'' uległ zmianie? bo widziałem z poduszką powietrzną dla pasażera już bez tej listwy na desce rozdzielczej
Anonymous - 23-04-2010, 22:34
maciek09, o ile dobrze pamietam to Zbyszek05 chciał sprzedac swoje auto, ma dokkładnie taki jakiego szukasz, czyli manual, 24V, czarny, sedan. Cena jak sądze nie będzie wynosiła 5000x2 ale za takie auto warto zapłacić, wiem co mówię bo wielokrotnie sie widzielismy i oglądaliśmy sobie nasze autka....z resztą wojtas021180, już o tym wspomniał ...Poza tym od Ciebie do Zambrowa nie jest tak daleko
maciek09 - 23-04-2010, 22:56
Wiem wiem widziałem te auto bo pracowałem w Łomży ale nie rozmawiałem osobiscie z jego włascicielem po za tym było niedawno na allegro zdaje się zdaję sobie sprawe że auto jest warte ceny ale 10000 nie wydam na samochód narazie , a jak mówiłem znalazłem 24v czarne tylko że automat ale od normalnego faceta nie dresa kiedyś siedziałem w blacharstwie więc na 100% mogę stwierdzić że nie była bita. może ją wezme tylko nie znam sie na tych autach niewiem jakie są ich przypadłości na co powinienem zwracać uwagę , do tej pory to miałem forda taunusa 2.6 potem była omega z rzędową szóstką 3.0 i te samochody nie były skąplikowane a w przypadku sigmy jest tam troche elektroniki itd. czytałem o tym gazie że sie komp świeci jak jakiś rezystorów na wtryskach niema... i tu bym chciał żebyscie jakoś doradzili. Jeszcze raz dzięki że za tak szybki odzew
lukasz12 - 23-04-2010, 23:05
maciek09 napisał/a: | eksploatowana ile czasu jest w stanie pożyć? i na czym polegał ten lift czy ''środek'' uległ zmianie? bo widziałem z poduszką powietrzną dla pasażera już bez tej listwy na desce rozdzielczej |
Lifting to drobne zmiany zarówno w środku jak i na zewnątrz. I w sprawach elektryczno mechanicznych też sporo rzeczy uległo zmianie. Z ogólnych widocznych cech.
Z przodu inne lampy przeciwmgielne i spoiler na zderzaku (czarna listwa mniejsza).
Z tyłu napis SIGMA na blendzie nad tablicą i 3.0V6 przeniesione na prawą stronę klapy w miejsce napisu SIGMA. Lampy maja migacze w kolorze lekko miedzianym a nie białe.
W środku to pewne drobiazgi. Najważniejsze to: inny panel klimatyzacji, inny wzór drewienek. W niektórych egzemplarzach od 93 są poduszki pasażera (choć nie zawsze), poduszka kierowcy w standardzie we wszystkich wersjach, inna tapicerka - zamiast takiej grafitowej jest ciemnopopielata (93) lub szara (w modelach 94). Dodatkowo w modelach 94 wnętrze ma przyjemniejszą 2 kolorową deskę rozdzielczą (czarną z szarym dołem lub brązową z beżowym) - do 93 auta mają albo czarną albo brązową - trochę ponuro jest.
Dodatkowo dochodzi trochę zmian w silnikach, przede wszystkim to modele od 93 mają już EGR (nie sprawia problemów poza faktem istnienia co dla niektórych psychologicznie jest nie do przełknięcia ) a w 24V jest dodatkowo inne umiejscowienie czujników położenia wału i wałka rozrządu (po stronie rozrządu). Ogólnie modele od 93 w środku wyglądają trochę nowocześniej i mają jakby nieco więcej charakteru - zadawałoby się że to drobiazgi, ale może ten przykład dobrze zobrazuje że detale mają wpływ na całość (na poniższych obrazkach taki australijski klon Sigmy:
PS.
Jak się elektronikę w Sigmie pozna to jest jest ona stosunkowo prosta. Naprawdę jest jej trochę (2 wiązki grubości 4 cm i 10 różnych komputerów), ale nie ma się czego bać. Jest zrobione możliwie prosto i tak żeby było niezawodnie. Myślę że bardziej niezawodnie niż
w większości konstrukcji z tamtych lat o podobnym stopniu zaawansowania.
PS2.
A ta Sigma od normalnego gościa to co to za okaz? Masz możliwość umieszczenia lub podesłania fotek do oceny? Jakieś szczegóły?
maciek09 - 23-04-2010, 23:17
Dzięki za wyczerpujące zobrazowanie przyznam że nie widziałem sigmy z takim przodem u mnie po miescie śmiga ich 5 w tym jedną jezdzi jakas dziewczyna ale takiej nie widziałem. Na allegro ktoś sprzedaje 96 rok za 6500 ale ma inny przód składak? Nie chwilowo nie mam możliwosci podesłania fotek z uwagi na to że faceta niema często bo to kierowca tira międzynarodowy ale jak sie pokaże to wrzuce fotki samochód jest z 1993 roku wizualnie w super stanie i nie miał styczności z gazem z tego co mówił własciciel to do wymiany jest sworzeń wachacza ale pewnie coś by sie jeszcze znalazło
lukasz12 - 23-04-2010, 23:31
Ogólnie to w Sigmie masz 2 przody. Taki
lub taki.
Ten to rzadkość i dużo większy kłopot w przypadku jak pukniesz w coś...(wiem z doświadczenia)
To z fotek z postu powyżej to Mitsubishi Magna z Australii. Taka sama buda, ale o 75% mniej fajnych rzeczy z Sigmy. I to detale które robią różnice.
[ Dodano: 23-04-2010, 23:39 ]
maciek09 napisał/a: | Dzięki za wyczerpujące zobrazowanie przyznam że nie widziałem sigmy z takim przodem u mnie po miescie śmiga ich 5 w tym jedną jezdzi jakas dziewczyna ale takiej nie widziałem. Na allegro ktoś sprzedaje 96 rok za 6500 ale ma inny przód składak? |
Ta z allegro za 6500 to już wisi sobie chwilę.Nie wygląda najgorzej, ale dlaczego ma nieoryginalną tapicerkę? Data produkcji 1997 bo to składak a z tego co widzę jest to najpewniej 92 (błyszczące drewno na desce). Kawałek jest więc przydałby się ktoś kto na miejscu może ogladnąć czy warta zachodu. Był sobie tutaj kiedyś taki osobnik z Wrocławia, ale się obraził na forum...(i nie tylko)
maciek09 - 23-04-2010, 23:44
Sigma Magna Diamante i jeszcze jakaś odmiana chyba jest mi osobiscie najbardziej do gustu przypadła taka u nas najpopularniejsza. Pewnie ta sigma z allegro jest jakaś trefna skoro juz jakis czas stoji tapicerka nawet fajna zderzak jakiś dziwny
VirMan - 24-04-2010, 08:38
Jak dla mnie Automat lepszy od manuala , wcale się nie psuje bardziej ,a wręcz żywotność manuali jest gorsza od automatów - może za słabe do tych silników. W każdym razie ja bym brał automat , naprawdę świetna sprawa. Jak blacharka ok , i silnik ok i auto nie styrane , to bierz jak masz okazję
[ Dodano: 24-04-2010, 08:42 ]
Pozatym to auto to nie rajdówka , tylko limuzyna i moim zdaniem automat zdaje dużo lepszy egzamin. Mimo dobrego silnika ma swoją masę , więc niejeden golfiarz z pod świateł ciebie weźmie - automat przynajmneij ludzi wewnątrz bez szarpania w każdych warunkach przewiezie - imasz wolną rękę do np picia napojów czy co tam wolisz .. Ja bym szukał egzemplarzy dobrze utrzymanych z dobrymi bebechami - bo potem łatać i naprawiać .. well sporo pracy.
maciek09 - 24-04-2010, 10:47
Dzięki panowie za spostrzeżenia chyba sie skusze na ten automat może nie bendzie tak żle a swoją drogą czy jakieś komponenty pasują od 3000gt? głównie chodzi mi o komputer podzespoły silnika i skrzynie biegów? Poszperałem wczoraj troche na japońskich stronach i z tego co wynalazłem to sigma miała chyba napęd na 4 koła i panowie w niebieskich garniturach jej używali znalazłem też spot reklamowy Diamante którego nie widziałem ale ani w ząb z niego nie rozumiem wrzucę na Youtube i kilka fotek lekko przytuningowanych autek może wrzucić na forum?
[ Dodano: 24-04-2010, 11:21 ]
Oto link do spotu Diamante http://www.youtube.com/watch?v=So2lI9ZOa5I
|
|
|