To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Turbo sprężrka w lancerze 1.6 16v 93r 83kw ?

Anonymous - 28-09-2006, 13:13
Temat postu: Turbo sprężrka w lancerze 1.6 16v 93r 83kw ?
Witam!

Niewiem czy temat w dobrym miejscu tego forum, ale mam kilka pytań.

Po pierwsze: czy jest mozliwosc zainstalowania turbo w lancerze opisanym w temacie?

Po drugie:jezeli tak , to jakie turbo najlepiej wybrac , jakie podzespoly trzba by bylo wyminic , co trzba by bylo kupic ?

Po trzecie:jak to by wplynelo na moc silnika i osiągi?

No i po czwarte: jakie sa mniej wiecej koszta takiego zabiegu? czy jest to oplacalne czy lepiej zalatwic jakis mocniejszy silnik np 4g63t od evo III.

Z gory dzieki za wszystkie wizje i odpowiedzi na te pytania

Rafal_Szczecin - 28-09-2006, 13:23

GoKu napisał/a:
Po pierwsze: czy jest mozliwosc zainstalowania turbo w lancerze opisanym w temacie?

da sie
GoKu napisał/a:
Po drugie:jezeli tak , to jakie turbo najlepiej wybrac , jakie podzespoly trzba by bylo wyminic , co trzba by bylo kupic ?

hmm nie jestem pewien, ale na bank hamulce, tloki (?) korby etc ?
GoKu napisał/a:
Po trzecie:jak to by wplynelo na moc silnika i osiągi?

wzroslyby
GoKu napisał/a:
No i po czwarte: jakie sa mniej wiecej koszta takiego zabiegu? czy jest to oplacalne czy lepiej zalatwic jakis mocniejszy silnik np 4g63t od evo III.

koszta duzo za duze (najprawdopodobnie przewyzszajace koszt auta ) . jezeli zamierzasz znalezc silnik od evo III to szczerze zycze powodzenia :mrgreen:

nie rozumiem po co chcesz turbo w takim samochodzie ??
prezciez to jest typowa osobka, ktora i tak bierze wiekszosc innych aut (no chyba ze masz juz trupa i wcale nie chce jechac )

Anonymous - 28-09-2006, 13:52

Mamy z kumplem dwa takie samie lancerki on od 98 roku ja od lutego tego roku (wczesniej jezdzilem z nim :) i probujemy przerabic je w miare mozliwosci na evo 3 (oryginalne spojlery,wydechy .alumy, lux lampy itd itp) no i jak wiadomo do takiego wygladu auta trzeba by bylo znacznie zwiekszyc moc.Krotko mowiac zakochalismy sie w evo 3 i dajemy swoim lancerkom nowe zycie.

Dlatego Projekt jest jak najbardziej powazny. Jezeli mielibyscie jakies dokladniejsze informacje (np. jak wmontowac idt ) . to piszcie napewno zawsze sie cos przyda.

Pozdrawiam

Rafal_Szczecin - 28-09-2006, 14:09

jezeli mozesz to zapodaj jakimis zjeciami swojego auta (przerobionego juz na evo III)
Anonymous - 28-09-2006, 14:58

Narazie nic nie zdradze. jezeli wszystko sie uda to napewno zobaczycie nas w przyszlym sezonie na zlotach mitsu.
Hubeeert - 28-09-2006, 22:37

4G92 ma za słabe korby. I za wysoki stpień sprężania. I słaby blok. SWAP na 4G63T to jedyne wyjście.
Anonymous - 02-10-2006, 12:54

ok dzieki za wszystkie informacje ! trzba bedzie silnika w angli szukac albo w australi :(
Anonymous - 02-10-2006, 14:28

Jak kupiłem swojego Lancera z 4G92 to też z początku myślałem o wstawieniu turbo sprężarki. Ale poczytałem i zrezygnowałem. Lepiej pozbierać na jakieś EVO. :wink: