Komputery, RTV, AGD, Komorki - Odkurzacz, odkurzacze
atsar - 25-04-2010, 18:33 Temat postu: Odkurzacz, odkurzacze Witam,
właśnie przymierzam się do zakupu odkurzacza, a konkretnie zestawu piorącego, upatrzyłem sobie kombajn firmy THOMAS, a konkretnie model Thomas Twin T2, może ktoś z Was posiada taki sprzęcik? Na forach doczytałem ze jest polecany itd, ale jednak zanim wydam mniej więcej te 2 tys zł wolałbym się jeszcze Was podpytać. Jeśli jednak polecacie coś innego (poza Thomasem oraz Rainbowem-tego ma moja mamuśka) to było by bardzo miło.
Dodam, sprzęt ma być z filtrem HEPA, koniecznie piorący, no i oczywiście solidny. Żona do sprzątania ma ponad 200m2 więc stwierdziłem że jej to trochę ułatwię
Pozdrawiam
gulgulq - 30-04-2010, 07:39
dobre opinie słyszałem o Miele oraz Dyson
ale konkretnych modeli nie znam
atsar - 30-04-2010, 08:41
dzieki Rafal, o nich tez czytalem, ale zdecydowalem sie na Thomasa
sqza - 19-03-2011, 12:04
atsar napisał/a: | dzieki Rafal, o nich tez czytalem, ale zdecydowalem sie na Thomasa |
I jak Ci się sprawuje ten Thomas ???
Czy nadal zdecydowałbyś się na taki zkaup ?
Czy są jakieś rzeczy które Cię w tym sprzęcie denerwują?
Moja Żonka upatrzyła sobie Thomas Twin TT Aquafilter - no cena nie mała około 1,4K to i tak taniej od posiadanego przez Ciebie Twin T2.
Jako alternatywę bierzemy pod uwagę Zelmer Aquawelt 919.0 ST - teoretycznie rodzima produkcja no i cena praktycznie o 50% niższa.
Będę wdzięczny za opinie i pomoc
Marcin-Krak - 19-03-2011, 12:15
sqza napisał/a: | Jako alternatywę bierzemy pod uwagę Zelmer Aquawelt 919.0 ST - teoretycznie rodzima produkcja no i cena praktycznie o 50% niższa. |
Opinie zasłyszane - Zelmer obecny - to już nie to, co dawniej jeśli chodzi o odkurzacze.
Mój 7 letni Wodnik, którego posiadam dopiero teraz wylądował w serwisie, coś się tam mu przestawiło i powietrze szło nie w te strony co powinno
atsar - 19-03-2011, 13:28
sqza napisał/a: | Czy są jakieś rzeczy które Cię w tym sprzęcie denerwują?
|
sprawuje sie wysmienicie, (mamy meble z reguły ciemne, wenge etc) wcześniej kurzu na nich zbierało się co nie miara, teraz jest zdecydowanie lepiej. Odkurzacz zbiera wszystko idealnie, zona używa go do odkurzania:paneli, wykladzin, mebli itd.
Jesli chodzi o funkcje prania, hmm powinni to nazwac funkcja odswiezania
bo idealnie nie sprzatnie plam, ale poza tym to daje rade.
Warto dorzucic ze jak go kupisz to i tak raz na jakis czas musisz sie liczyc z dodatkowym kosztem ok 100zl na filtr hepa.
sqza napisał/a: | Czy nadal zdecydowałbyś się na taki zkaup ? |
zdecydowanie tak
sqza napisał/a: | I jak Ci się sprawuje ten Thomas ???
|
idealnie, poza dwiema wadami:
cena i waga odkurzacza
HouseM - 23-03-2011, 21:38
Ja polecam Karcher DS 5500. Mam go od kilku lat i jest to rewelacja. Po pierwsze ssie jak szalony, po drugie ma kosmiczny system filtrowania (dwa filtry z jakiegoś tworzywa plus wiaderko z wodą) ,po trzecie jest bardzo cichy. Można przy włączonym prowadzić rozmowę bez podnoszenia głosu.
Jedyny minus to spora waga i gabaryty.
|
|
|