[92-96]Lancer CB0 - automat w lancer 95 16 v problem pomocy
vibe - 29-04-2010, 20:26 Temat postu: automat w lancer 95 16 v problem pomocy podczas jazdy na drive D nagle wrzuciło mi luz i juz nie mogłem ponownie ruszyć mam luz na każdym biegu nawet na wstecznym zero reakcji moge sobie jedynie gazowac a przełcza skrzynia tzn cziała dzwignia ale nie ma zadnego szarpnięcia nic troszke inny jest dzwiek silnika takie delikatne pomruki wydaje czy to wina skrzyni co mogło sie stac gdzie to naprawic pomocy
KaWu - 30-04-2010, 10:03
vibe, najpierw sprawdz czy nie ma bledow ECU.
Pozniej wszystkie polaczenia/wtyczki skrzyni i poziom oleju w skrzyni.
Kiedy olej wymieniany
vibe - 30-04-2010, 15:04
oj jakoś tak ponad rok temu ale bez filtra już wiem ze olej był w kiepskim stanie przemyli filtr bo nie mogę dostać i dalej to samo
robertdg - 02-05-2010, 00:31
Może konwerter (sprzeglo hdrokinetyczne) padlo, albo zmielilo wałek lub go ukrecilo, przyczyn mozna jeszcze namnozyc, trzeba sprawdzic po kolei
iendei - 03-03-2012, 13:45
Jak z tą skrzynią? Działa już? Pewnie tak, bo trochę dawno temat był poruszany.
Co chodzi o moje doświadczenie to miałem troszkę podobnie ostatnio. Mnie pomogła dynamiczna wymiana oleju + filtr (26 pln w http://midparts.com.pl/ - w serwisie zawołali 300pln za sam filtr). Ale z tego co zauważyłem troszku ciągnie mi za mocno na wstecznym, więc pewnie trza będzie rozebrać i tarczki powymieniać - z tego co się orientuję nie będzie to wielki problem, bo chyba tej skrzyni nawet wyciągać nie ma potrzeby do takiego zabiegu...
|
|
|