To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - KSW - MMA - UFC

sieegurd - 06-05-2010, 21:41
Temat postu: KSW - MMA - UFC
Ostatnio dość popularne w naszym kraju stają się gale, gdzie walczą zawodnicy prezentujący różne style, chciałem założyć temat (nie BOKS :P ), gdzie można będzie powymieniać się spostrzeżeniami na temat Mix Martial Arts :)

Od kilku lat śledzę walki w USA i Japonii (UFC, MMA, Pride), nie żebym był expertem, ale mam kilku faworytów :) Lecz wśród znajomych nie bardzo mam z kim o tym pogadać :P

Kilka słów o naszej "rodzimej" KSW. Osobiście bardzo mnie cieszy, że u nas coś takiego jest, bo jestem fanem mordobicia, a ostatnio walki są coraz lepsze :) Jedyne co bym zmienił, to prowadzącego, bo jest tragiczny :P

A teraz o najbliższej KSW 13 - walki wieczoru:

Mariusz Pudzianowski vs Yusuke Kawaguchi [128,3kg - 111,5kg]
Mamed Khalidov vs Ryuta Sakurai [85kg - 85,5kg]

Jakie są Wasze opinie? Polska vs Japonia 2:0? :P

Andrew - 06-05-2010, 21:55

sieegurd napisał/a:
akie są Wasze opinie? Polska vs Japonia 2:0?
Ciężka sprawa... Pudzian jest zawzięty, wg. mnie jak w ciągu pierwszych minut nie położy rywala to może później mieć problem. Choć wierzę, że da radę. Intensywnie się przygotowywał, a jak sam powiedział- "jak się za coś już bierze, to doprowadza to do końca..." Jutro zobaczymy :)

[ Dodano: 06-05-2010, 21:57 ]
sieegurd napisał/a:
Dodatkowo Pudzian cięższy...
PatricoWroc - 06-05-2010, 21:59

sieegurd napisał/a:

Jestem za Dominatorem, ale rozsądek mówi mi, że wygra YoSuka. Ano dlatego, że Pudzian poza siłą nic nie umie, techniki zero, poza tym zero skupienia co pokazał na walce z Najmanem.

sieegurd napisał/a:
Mamed Khalidov vs Ryuta Sakurai [85kg - 85,5kg]

Tu wiadomo, Khalidov. :)

karolgt - 07-05-2010, 01:12

PatricoWroc napisał/a:
sieegurd napisał/a:

Jestem za Dominatorem, ale rozsądek mówi mi, że wygra YoSuka. Ano dlatego, że Pudzian poza siłą nic nie umie, techniki zero, poza tym zero skupienia co pokazał na walce z Najmanem.

Pudzian jeszcze nic nie pokazał poza ogromną siłą, tzn mówie o MMA, bo w walce z Najmanem nie mógł nic pokazać, no bo kiedy :D zmiażdzył go o czym doskonale wiemy :)
Dlatego przede wszystkim będe chciał zobczyć jak u Pudziana z techniką, mam nadzieje że równie dobrze jak z siłą, bo po prostu jego walki moga być efektowne i dawac niezłe widowisko.

Pozatym, pewnie wiedział na jakiego rywala się decyduje.. zobaczymy, napewno zrobie wszystko żeby oglądnąć :)

sieegurd - 07-05-2010, 07:18

karolgt napisał/a:
Pudzian jeszcze nic nie pokazał poza ogromną siłą, tzn mówie o MMA, bo w walce z Najmanem nie mógł nic pokazać, no bo kiedy :D zmiażdzył go o czym doskonale wiemy :)
Dlatego przede wszystkim będe chciał zobczyć jak u Pudziana z techniką, mam nadzieje że równie dobrze jak z siłą, bo po prostu jego walki moga być efektowne i dawac niezłe widowisko.

No dokładnie miazga była I klasa :D Jeśli dzisiejsza walka z Japończykiem będzie równi szybka, to będzie musiał szukać mocniejszych rywali :P Ja myślę, że dziś jeszcze Pudzian nie poszaleje, ale już walka z Tim'em Sylvia może pokazać co tak naprawdę potrafi :)

Mamed też powinien dać radę, bo jest dobrym zawodnikiem, a jego rywal jest trochę słabszy. Ale o ile w ciężkij wadze łatwiej wskazać faworyta, to w lżejszych kategoriach o niespodzianki nie trudno :P

[ Dodano: 07-05-2010, 21:17 ]
Qrcze dopiero teraz zasiadam przed TV, mam nadzieję, że będą dobre walki :D

[ Dodano: 08-05-2010, 00:25 ]
Masakra ta walka Pudziana :) 2 minuty akcji i reszta to szukanie tlenu :P Dużo chaosu i gdyby nie potworna siła, to mógłby przegrać :)

Tlenuuuuuuuuuuuuu :]

karolgt - 08-05-2010, 00:54

pierwsze naście sekund to może nie napisze bo cenzura :D ale jest gość masakrycznie mocny, rzucał nim jak workiem...no ale... mięśnie potrzebują tlenu, a tlen się wdycha i tego się nie przyspieszy niestety.

Wg mnie walka ok, choć mało widowiskowa, może poza atakami furii Pudziana gdzie naprawde ładnie wchodził, technicznie też ładnie, trafił go w końcu pare razy że krew poszła, myśle że jest ok.

Cięzko mi powiedzieć, ale może jakby spadł do 120 kg to by było lepiej z kondycją, chociaż to nie kondycja, po prostu masa mięśniowa potrzebuje tlenu, bez mięśni będzie słabszy...no cięzko znaleźć złoty środek.

Ale technika widąć jest, napewno ostro trenuje i progres będzie jeszcze lepszy :)

sieegurd - 08-05-2010, 01:11

Ciężka walka Mameda :/ Japończyk świetnie wytrzymały. Wytrzymał 3 duszenia i 2 kopniaki w "cohones" :) Gratulacje dla obu zawodników :)
PatricoWroc - 08-05-2010, 10:46

Mamed może spokojnie czuć się zwycięzca, w końcu pasa nie stracił. No to we wrześniu zobaczymy walkę Najmana z Kułakiem. :) I możliwe, że rewanż Mameda. :)
McDoune - 08-05-2010, 12:26

PatricoWroc napisał/a:
No to we wrześniu zobaczymy walkę Najmana z Kułakiem. :)

raczej nie nastawiałbym się na długie oglądanie :P

usmiech82 - 08-05-2010, 15:43

uważam ze sędziowie dobrze zadecydowali o remisie Khalidova, obydwoje pokazali wole walki i bardzo dobrą technicznie walkę. Miale nadzieje ze Sakurai przy tych duszeniach się złamie ale muszę przyznać był twardy, jak dla mnie remis jest sprawiedliwym werdyktem. Natomiast Pudzian powinien się wycofać z tego sportu, to nie dla niego, chyba że będzie trenował i wyjdzie na ring za dwa lata. Zero techniki jakiegokolwiek wyczucia i pomysłu na przeciwnika, to jest druga walka i tak samo poleciał jak byk na czerwona płachtę, tylko ze tym razem z mizernym skutkiem. Gdyby miał bardziej doświadczonego zawodnika przed sobą to nie dość ze by przegrał to jeszcze zostal by ośmieszony, a wiec do stanów to nawet niech nie jedzie chyba ze pozwiedzać, ogólnie chciałbym żeby zaistniał na ringu ale z tymi umiejętnościami jakie ma to nie dla niego. :(
sieegurd - 08-05-2010, 16:33

usmiech82 napisał/a:
uważam ze sędziowie dobrze zadecydowali o remisie Khalidova, obydwoje pokazali wole walki i bardzo dobrą technicznie walkę. Miale nadzieje ze Sakurai przy tych duszeniach się złamie ale muszę przyznać był twardy, jak dla mnie remis jest sprawiedliwym werdyktem.

Tutaj muszę się z Tobą zgodzić. Obaj pokazali hart ducha i kawał dobrej walki z różnymi elementami MMA :)

usmiech82 napisał/a:
Natomiast Pudzian powinien się wycofać z tego sportu, to nie dla niego, chyba że będzie trenował i wyjdzie na ring za dwa lata. Zero techniki jakiegokolwiek wyczucia i pomysłu na przeciwnika, to jest druga walka i tak samo poleciał jak byk na czerwona płachtę, tylko ze tym razem z mizernym skutkiem.

usmiech82 wyjdź teraz na spacer farmera razem z Pudzianem i przenieś w obu rękach nawet po 40kg, a on po 130kg w obu. Muślę, że wycharkasz siekacze, a Pudzian się z Ciebie zaśmieje kiedy przegoni Cię ze 2 razy :D Pudzianowi brakuje obycia na ringu i kilku mocniejszych rywali, żeby nabrać dośwadczenia i techniki. Nawet jeśli przegra kilka razy, to ma szansę być świetnym zawodnikiem w MMA :) A to, że wczoraj po 2 minutach szału wyglądał, jak spragniony pies, to normalne przy takiej muskulaturze :)

usmiech82 - 08-05-2010, 16:48

sieegurd napisał/a:
usmiech82 wyjdź teraz na spacer farmera razem z Pudzianem i przenieś w obu rękach nawet po 40kg, a on po 130kg w obu. Muślę, że wycharkasz siekacze, a Pudzian się z Ciebie zaśmieje kiedy przegoni Cię ze 2 razy :D Pudzianowi brakuje obycia na ringu i kilku mocniejszych rywali, żeby nabrać dośwadczenia i techniki.

ja nie skreślam Pudziana tylko zawody w SM troszkę się ruznia od tych w KSW tu oczywiście siła ma tez duże znaczenie ale technika o wiele większe a jemu tego brakuje i dlatego uważam ze powinien jeszcze długo potrenować zanim wyjdzie na ring w stanach tam nikt z nim nie będzie się pieścił i poza tym to walki tam wyglądają troszkę inaczej

sieegurd - 08-05-2010, 16:58

usmiech82 napisał/a:
i dlatego uważam ze powinien jeszcze długo potrenować zanim wyjdzie na ring w stanach tam nikt z nim nie będzie się pieścił i poza tym to walki tam wyglądają troszkę inaczej

Właśnie powinien potrenować :) Ale jak mu troszkę skrzydełka podetną, to dobrze mu zrobi :) Lekcje pokory, to najlepsze treningi :)

jaca71 - 08-05-2010, 18:40

sieegurd, Ja jestem wielbicielem K-1. MMA to tak sporadycznie oglądam. Wczorajsza walka Pudziana to jednak żenada była. Ktokolwiek z wagą powyżej 110kg sponiewiera go. A silva? Zje go na śniadanie.
Sorry może i Pudzian silny jest ale bić się nie potrafi. ktokolwiek potrafiący go skontrować w stójce wyśle go w niebyt. Jakikolwiek judoka lub zapaśnik założy mu dźwignie w parterze jak sędzia w walce z Najmanem. Ale ja mu nie bronię próbować. Nawet z Nastulą miałby wielkie problemy.

Adaho_krak - 08-05-2010, 19:02

Wydaje mi się, że Pudzian walczy z nudów, ileż można wygrywać tych STRONGMENÓW. Próbuje sił w czymś innym, a początki zawsze są trudne nawet dla Pudziana, choć dla Najmana początek w KSW był trudniejszy :twisted: :mrgreen: :lol: :D