To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - napędy 4x4

ogono - 08-05-2010, 14:00
Temat postu: napędy 4x4
witam!!
po jezdzie po terenie, mam oto taki problem: wydaje mi sie ze napęd przedni się załącza ale na desce rozdzielczej kontolki caly czas mrugaja a było ze po załączeniu caly czas swiecily;)
druga sprawa to na przednim moscie po srodku jest hmm nie wiem jak to sie nazywa główka? i tam jest sruba i do niej idzie kabelek, ktory mi sie również urwał... czy jest on od załączania przedniej blokady czyli 4hlc? bo w pozycji 4hlc jest to samo co 4x4.
pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc!!

[ Dodano: 08-05-2010, 17:28 ]
hmm teraz zastanawiam sie czy nie jest to przypadkiem czujnik od oleju, sruba na klucz nr 19 gdy odkrecilem leci olej z mostu;) sruba na koncu zakonczona chyba lanym owalnym plastykowym czyms;) do ktorego dochodzily 2 kabelki, niestety nie idzie ich jak doczepic teraz bo tak sa urwane ze nie ma jak. pewnie Zbyszek bedzie mial wiedze na ten temat co z tym zrobic. czy da sie to jakos rozebrac, czy tez cala srube z kabelkiem potrzebuje?
pozdrawiam.!!

zbyszekm2 - 08-05-2010, 21:55
Temat postu: Re: napędy 4x4
ogono napisał/a:
czy nie jest to przypadkiem czujnik od oleju, sruba na klucz nr 19 gdy odkrecilem leci olej z mostu;) sruba na koncu zakonczona chyba lanym owalnym

to czujnik przedniego mostu, urwał ci się kabel w nim. Musisz wymienić ten czujnik i będzie OK.

ogono - 08-05-2010, 21:59

jezeli mozesz to powiedz od czego dokladnie jest ten czujnik, oraz czy dostane go u ciebie?
pozdrawiam
i dzieki za szybka odpowiedz!:)

zbyszekm2 - 08-05-2010, 22:06

czujnik, który przekazuje sygnał na deskę, ze most jest zapięty i druga funkcja, to jeśli pokazuje,z e jest zapięty poprzedni most, dopiero wówczas przełączy na 4HLC.
Mamy takie.

ogono - 08-05-2010, 22:12

dlatego 4 hlc mi sie nie załacza??? czy to moze byc przyczyna? odezwe sie na priv w celu zamowienia.
a nie wiesz moze od czego mruga mi naped zwykly 4x4 tzn przednie kontrolki mrugaja ale naped dziala...

zbyszekm2 - 08-05-2010, 22:14

ogono napisał/a:
dlatego 4 hlc mi sie nie załacza??? czy to moze byc przyczyna? odezwe sie na priv w celu zamowienia.
a nie wiesz moze od czego mruga mi naped zwykly 4x4 tzn przednie kontrolki mrugaja ale naped dziala...

Nie załącza bo brak jest sygnału z czujnika, bo jest uszkodzony.

pki - 09-05-2010, 09:17

Szacun za cierpliwość w tłumaczeniu :)