[96-02]Lancer CK0 - Wycieraczki - zatrzymywanie na środku szyby
szczygielll - 09-05-2010, 11:41 Temat postu: Wycieraczki - zatrzymywanie na środku szyby Witam,
mam problem z wycieraczkami ponieważ gdy uruchomię ich czasową pracę przy skromnie padającym deszczu przy prędkościach od 100-120km/h potrafią zatrzymać się na środku szyby. Jest taki moment, że zatrzymują się u dołu szyby, a naglę pod wpływem wiatru przeskakują lekko w górę osiągając w drastycznym momencie środek szyby. Zainstalowane są nowe pióra wycieraczek (płaskie firmy 4max), cały mechanizm bardzo lekko działa. Luzów w mechanizmie nie wyczułem. Nie wiem czy to normalnie w tym aucie, że po uruchomieniu wycieraczki idą na samą górę, a opadając na dół schodzą poniżej punktu startowego i dopiero zatrzymują się w tym punkcie (punkt ten jest jakieś 3-4cm od dołu szyby).
robertdg - 09-05-2010, 12:06
Cytat: | opadając na dół schodzą poniżej punktu startowego i dopiero zatrzymują się w tym punkcie | to oznacza delikatne przestawienie ramion na wieloklinie silniczka.
szczygielll - 09-05-2010, 13:04
w jaki sposób przywrócić ich fabryczne umiejscowienie ? rozmontować silnik wycieraczek ?
akbi - 09-05-2010, 14:10
szczygielll napisał/a: | w jaki sposób przywrócić ich fabryczne umiejscowienie ? |
odkręć 1 śrubą ramię wycieraczki i wyciągnij z wieloklinu, a następnie przestaw w odpowiednią stronę.
... a przy okazji, czy nie masz założonych spoilerów na wycieraczkach?
szczygielll - 09-05-2010, 14:19
Po weekendzie spróbuję znaleźć właściwe ustawienie.
Na wycieraczkach nie mam zamontowanych spojlerów.
|
|
|