LPG - Jak ustawić wskaźnik gazu BRC w kabinie?
kotos0 - 10-05-2010, 18:59 Temat postu: Jak ustawić wskaźnik gazu BRC w kabinie? Witam posiadam gaz BRC i w kabinie jest wskaźnik z 4 diodami które wskazują stan gazu wcześniej stan pokazywało idealnie stopniowo diody gasły a na rezerwie ostatnia mrygała w chwili obecnej cały czas świecą się wszystkie diody stało się tak po zimie gdy sporadycznie używałem gazu. Czy jest jakiś sposób aby ponownie wyregulować wskaźnik?
Zajc3w - 10-05-2010, 22:18
Na wielozaworze butli jest czujnik tego wskaźnika, może się zaciął?
KaWu - 11-05-2010, 07:45
Zobaczczy nie masz np. tam zwartych kabli etc.
kotos0 - 12-05-2010, 17:44
Witam kable zwarte nie są ale co zauważyłem to mam odkręcany zegar a pod nim coś w rodzaju magnesu gdy nim dotknę w inne miejsca butli to wskaźnik w samochodzie pokazuje różne wartości a zegar stoi w tym samym położeniu chodzi mi o wskazówkę ilości gazu jej położenie jest nie zmienne i ona nie oszukuje pokazuje poprawnie.
cyklista - 13-05-2010, 14:21
Napisz może jeszcze raz po polsku o co ci chodzi.
Powinno byc tak:
Na zbiorniku jest wskaźnik z wskazówką który pokazuje ilość gazu w butli, on powinien pokazywać prawdziwą wartość czyli być na 1 przy maksymalnym zatankowaniu i na czerwonym polu przy pustym. Do tego przykręcana jest tarcza z magnesikiem i kabelkiem i od położenia tej tarczy zależy jak ci będzie pokazywało w kabinie i kiedy zaświeci się rezerwa. Więc jak będziesz miał pełny bak to tak ją ustaw żeby świeciły się wszystkie diody, a jak przejedziesz tyle żeby zostało w butli mało gazu to skoryguj ustawienie przestawiając tak żeby zaświeciła się rezerwa (albo jak zaświeciła się już w połowie butli to popraw wtedy od razu tak żeby zgasła)
kotos0 - 14-05-2010, 19:22
Witam i dziękuję za odp. Dzisiaj niestety tego nie sprawdzę ponieważ nie mam garażu a niestety ciągle leje... ale jutro sprawdzę z tym magnesikiem a jak to nic nie da to zrobię zdjęcia i wyjaśnię pokolei co i jak.
|
|
|