To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Uszkodzony spryskiwacz Lampy

Anonymous - 30-09-2006, 15:50
Temat postu: Uszkodzony spryskiwacz Lampy
Witam Wszystkich!
Naprawiłem sobie spryskiwacze, wymieniłem silniczek bo byś zatarty i skorodowany.... I cieszyłem się tym spryskiwaniem 1 dzień.

Moja radość nie trwała długo, nagle zauważyłm że działa tylko prawy.
Wygląda na to że albo urwało się kolanko pod dyszą spryskiwacza, albo spadł wężyk.
I tak sobie płyn kapi i kapie...
Musze to naprawić, ale nie wiem jak się do tego dostać. Da się to sprawdzić bez zdejmowania zdeżaka?

Anonymous - 30-09-2006, 20:17

Ja z innej beczki - kupowałeś silniczek nowy orginalny czy używkę... a może zamiennik od innego samochodu???
Anonymous - 30-09-2006, 21:53

Od Lansera
Anonymous - 30-09-2006, 22:05

wielkie dzięki - może w końcu będą działay mi spriskiwacze ....
roch_27 - 30-09-2006, 22:52

pc napisał/a:
Od Lansera
grypsujesz :wink: :mrgreen:

pozdro

Anonymous - 01-10-2006, 07:55

pc napisał/a:
Musze to naprawić, ale nie wiem jak się do tego dostać. Da się to sprawdzić bez zdejmowania zdeżaka?

Dostęp jest fatalny, obawiam się że bez zdjęcia zderzaka się nie obejdzie. Tym bardziej, że jest tam kilka kolanek i rozgałęźnik. Najprościej więc chyba będzie zdjąć i sprawdzić. Jedyny problem będą pewnie stanowiły skorodowane śruby mocowania zderzaka... :(

Pozdrawiam.

Anonymous - 01-10-2006, 12:37

Witam, sprawdz najpier sam spryskiwacz ja mialem podobny problem i wyciagnelem sama koncowke spryskiwacza i okazalo sie ze przewod byl zapchany .
Anonymous - 01-10-2006, 13:01

Tak, właśnie chcę to sprawdzić bez odkręcana Bumpera. Chyba się da bo mechanik [atrzył i widział tam ułamane jakieś kolanko, dlatego nie naprawił, ale może uda mi się wymintowac na czuja to klanko...

[ Dodano: 01-10-2006, 20:38 ]
No i dobrałem się do "Dziada".
Okazało się że mam pęknięte kolanko 2 na 1 wyprowadzające płyn między 2 spryskiwacze.
Muszę je wymienić + jeden zaworek w krztałcie L wchodzący od tyłu w spryskiwacz.

Może ktoś z forumowiczów miałby takie do sprzedania?

Anonymous - 03-10-2006, 00:32

A ile kosztował ten silniczek od lancera? Bo miałem podobnie jak Ty - naprawione, chodziło z tydzień 3 razy popsikałem i dupa, zdechło na amen a mechanik powiedział, że tym razem po silniczku. A wygląda, że silniczek ori drogi będzie...
Anonymous - 03-10-2006, 07:58

Ja dostałem od kolegi, nie pasował (jest nieco większy, ale jakoś udało się go zamocować.
Teraz diała, ale niestety nie wytrzymała reszta instalacji...