To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Gdzie na diagnostykę

alexgol - 14-05-2010, 01:34
Temat postu: Gdzie na diagnostykę
Witam,
Poleccie jakąś stację diagnostyczną w możliwie niewielkiej odległości od Grójca... będę bardzo wdzięczny, bo albo nie potrafie szukać na zumi, albo tam blisko nic nie ma takiego :/

mirekbdeblin - 14-05-2010, 21:01

Witam,
Opisz co chcesz zdjagnozować.
Jeżeli zwykły coroczny przegląd to: okręgowa stacja kontroli pojazdów w Grójcu jest na bank.
Pozdrawiam

alexgol - 15-05-2010, 00:10

No własnie przejeżdzając obok widziałem tą OSD... chciałbym podłączyć Cari pod kompa i zeby mi zawieszenie sprawdzili... w tej Okręgowej... to zrobią?
luki_84 - 15-05-2010, 00:24

Zawias na pewno. A z kompem raczej sobie nie poradzą.... to nie VW czy OPEL :twisted:
Najlepiej zadzwoń i zapytaj.
Ja jak jadę na przegląd ojca Cari GDI, to trzęsą portkami jak podjeżdżam pod OSD "BO to GDI" :lol:

romero - 15-05-2010, 05:44

A dlaczego koło Grójca jak jesteś z Warszawy ?
mirekbdeblin - 16-05-2010, 21:27

Witam,
Luki nie wpuszczaj kolegi w maliny :!: Aby zbadać zawieszenie nie daj się wpuścić że auto trzeba podpiąć pod kompa. Jedż do nich na ścieżke diagnostyczną na szarpaki i powiedzą co piszczy w trawie.
Zazwyczaj w przednim zawieszeniu do wymiany: sworznie w wachaczu dolnym, gumy drążka stabilizatora oraz nie koniecznie końcówki drążka stabilizatora. W tyle :tuleja wachacza wleczonego- zużycie obiawia się waleniem przy raptownym ruszaniu i ostrym chamowaniu lub uczuciem pływania tyłu auta. Mogą być i inne tuleje ale one są żywotniejsze.
Opisz obiaw.
Pozdrawiam. a Na stacji za ścieżke wezmą ok.20-30 zeta.

luki_84 - 17-05-2010, 12:10

mirekbdeblin napisał/a:
Luki nie wpuszczaj kolegi w maliny :!:

Kolego mirekbdeblin czytaj ze zrozumieniem :P

Chodziło mi o to że zawieszenie sprawdzą na OSD- wjadą na "szarpaki" i zbadają.