To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - MSS 1,3 pytanie

UnhollySeth - 17-05-2010, 12:51
Temat postu: MSS 1,3 pytanie
Narzeczona chce kupić MSS z silnikiem 1,3 z 1999 roku. Auto stoi w komisie i na razie nie mogę przesłać żadnych zdjęć tego samochodu, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Otóż z tego co czytam to MSS mają elektryczne szyby przynajmniej x2. Natomiast oglądany przez nas egzemplarz nie ma elektrycznych szyb. Czy byly takie wersje, czy może auto było w jakikolwiek sposób uszkodzone.
Egzemplarz ma ABS, wspomaganie i 2 poduchy. 160tys przejechane i wołają za niego 9300. Wydaje mi się, że to trochę za dużo.

robertdg - 17-05-2010, 13:06

Skąd komis, ma jakas strone internetowa, jakies ogloszenie internetowe :?:
UnhollySeth - 17-05-2010, 13:11

http://www.yellowpages.pl...arianna-fo.html nie mają strony internetowej. I niestety nie mogłem zrobić zdjęć.
jewiurz - 17-05-2010, 13:22
Temat postu: Re: MSS 1,3 pytanie
UnhollySeth napisał/a:
Czy byly takie wersje,
były
UnhollySeth napisał/a:
Egzemplarz ma ABS, wspomaganie i 2 poduchy. 160tys przejechane i wołają za niego 9300. Wydaje mi się, że to trochę za dużo.
ja bym szukał wersji z klimatyzacją, znajdziesz bez problemu bo większość MSS ma, kupowanie tak biednej wersji nie ma w przypadku MSS sensu
UnhollySeth - 17-05-2010, 13:35

Na klimie nam nie zależy, w sumie to jestem przeciwnikiem klimy:P Natomiast też mi się ta wersja zbyt biedna i zbyt droga wydaje. Co prawda narzeczona twierdzi, że czym mniej elektryki tym mniej problemów :)
Poza tym w odległości 120 km od mojego miasta nie zbyt wielu MSS do sprzedania w cenie do 10k zł:/ W niedziele przejedziemy się na giełdę do Sandomierza i Miedzianej Góry

Fragu - 17-05-2010, 13:56

Ja mam MSS 1.3 klima + korbki ..bez ABSu :mrgreen:
Wychodziły przedziwne kombinacje. A klime polecam !

Manuela - 17-05-2010, 14:05

Mi wygląda że mają stronę na otomoto http://komis_ostr.otomoto.pl/index.php?sect=offer
Tyle że podanego spejsika tam nie ma. Za to pogrzebałam na necie i rzeczywiście, można ukopać taniej. Powodzenia!

UnhollySeth - 17-05-2010, 14:10

Tak to ten komis. Odezwę się w ciągu kilku dni i napiszę, czy kupiliśmy tego MSS albo innego:) Dzięki za pomoc.
Andrew - 17-05-2010, 14:14

UnhollySeth napisał/a:
W niedziele przejedziemy się na giełdę do Sandomierza
w Sandomierzu giełdy są w soboty, poza tym często można spotkać tam MSS do sprzedania...
xjacobs - 17-05-2010, 14:29

Ja bym sobie darował, no chyba, że spuszczą trochę z ceny, bo okazja to to nie jest...
a argument żony taki trochę nieuzasadniony, bo ss nie ma problemu z awaryjnością klimy i innych dodatków tego typu :D

http://photos03.otomoto.p...C12628586_2.jpg
to ten czerwony w tle?

jewiurz - 17-05-2010, 14:39

UnhollySeth napisał/a:
Na klimie nam nie zależy, w sumie to jestem przeciwnikiem klimy:P
ale takich ja ty jest niewielu i przy odsprzedaży bedziesz miał problem bo nikt go nie będzie chciał nawet obejrzeć ;P
UnhollySeth - 17-05-2010, 15:41

Tak to ten na dalszym planie. Co do klimy, zbędny gadżet i dodatkowe pieniądze przy eksploatacji. Ale to tylko moje zdanie :P
xjacobs - 17-05-2010, 17:08

UnhollySeth napisał/a:
Tak to ten na dalszym planie. Co do klimy, zbędny gadżet i dodatkowe pieniądze przy eksploatacji. Ale to tylko moje zdanie :P
tez uważam, ze bez klimy da się żyć, ale argument jewiurza ze jest nie do przebicia ;)
pablo eldiablo - 17-05-2010, 18:08

No jasne, że bez klimy da się żyć, bez samochodu też ;)

Ale nie przesadzajmy z tymi kosztami przy eksploatacji - a jednak udogodnienie to jest całkiem niemałe. Szczególnie, jak się nie lubi jazdy a'la zimny łokieć ;)

drtymf - 18-05-2010, 08:54

Co do klimy w SS nie do przecenienia jest wspomaganie odparowywania szyb - bez włączenia klimy to czasami dość długo trwa. TTTM