Zachodniopomorskie - CA1A 1.3 gdzie ustawić zapłon? Szczecin
elt - 20-05-2010, 12:34 Temat postu: CA1A 1.3 gdzie ustawić zapłon? Szczecin Witam,
szukam mechanika który dobrze ustawi zapłon w miśku. Mam teraz źle ustawiony, wysokie obroty i podejrzewam zbyt wysokie spalanie.
Najlepiej jeśli jest to ktoś od Mitsubishi albo zajmuje się tą marką.
Czekam na odpowiedzi,
pozdrawiam
stary alfer - 20-05-2010, 16:44
elt, z tego co pamiętam to Rafał ustawiał zapłon w ABC na Madalińskiego.
Mimo wszystko chętnie przyłączę się do tematu i poczekam na inne podpowiedzi.
Generalnie nie chciałbym mechanikowi tłumaczyć, że trzeba masować złącze
EDIT:
"masować złącze" nie brzmi dobrze
Maciek - 20-05-2010, 21:22
stary alfer napisał/a: | nie chciałbym mechanikowi tłumaczyć, że trzeba masować złącze | Bo mogą się odwoływać do jakiegoś swojego manuala w którym nic na ten temat nie piszą Tak właśnie miałem w warsztacie za stacją diagnostyczną w Podjuchach.
Może się w jakimś warsztacie na zbiorowe ustawianie umówimy i wynegocjujemy rabat
stary alfer - 20-05-2010, 21:27
Maciek napisał/a: | Może się w jakimś warsztacie na zbiorowe ustawianie umówimy i wynegocjujemy rabat |
Pan podpowie gdzie to pojedziemy na negocjacje
Maciek - 20-05-2010, 21:44
stary alfer napisał/a: | ABC na Madalińskiego | ???
Jeszcze nie wiem gdzie może jutro zrobie podchody do kotlesi na Janickiego. Nie robią tego ale może podpowiedzą gdzie.
Zajc3w - 20-05-2010, 23:12
hmmm. muszę sprawdzić, czy moja teoria na temat "migadełka" do ustawiania jest prawdziwa. Jeśli się potwierdzi to na spocie w niedziele na krema będziemy mogli sami ustawić za....free??
stary alfer - 21-05-2010, 07:15
Maciek napisał/a: | Jeszcze nie wiem gdzie może jutro zrobie podchody do kotlesi na Janickiego. Nie robią tego ale może podpowiedzą gdzie. |
oki doki
Zajc3w napisał/a: | hmmm. muszę sprawdzić, czy moja teoria na temat "migadełka" do ustawiania jest prawdziwa. Jeśli się potwierdzi to na spocie w niedziele na krema będziemy mogli sami ustawić za....free?? |
I takich odpowiedzi nam trzeba
Maciek - 21-05-2010, 12:56
Mechaników nie zastałem więc nic nie wiem.
Zajc3w napisał/a: | ustawić za....free?? | Bardzo podoba mi się ten pomysł.
elt - 21-05-2010, 14:31
Ok, w takim razie czekamy na potwierdzenie czy Twoja teoria się sprawdza i daj znać czy będzie to ustawianie za free
Będę w niedzielę na spocie około 21, żeby mi nie pouciekać wcześniej z tym sprzętem!
Zajc3w - 21-05-2010, 21:24
Niestety myliłem się, ale lampę będę miał za tydzień. Jeśli się wam nie spieszy, to poczekajcie. sprzęt będę miał ale wiedzę tylko na temat sigmy, więc oczytajcie się w manualach swoich miśków
stary alfer - 21-05-2010, 21:56
Zajc3w napisał/a: | lampę będę miał za tydzień |
Ja dam radę
Maciek - 22-05-2010, 10:20
Jestem chętny i postaram się być przygotowany
elt - 25-05-2010, 09:31
Również czekam
Jak wygląda sytuacja z lampą bo miałem ostatnio nie miłe przygody z coltem i potrzebuje szybkiego ustawienia zapłonu.
|
|
|