[96-02]Colt CJ0 - Problem z szybą kierowcy Colt CJ0
jarjan1 - 29-05-2010, 18:22 Temat postu: Problem z szybą kierowcy Colt CJ0 Witam Szanownych Klubowiczów!
Posiadam Colcika Cj0 1.6 wersja GLX i mam poważny problem!
Kilka dni temu szyba elektryczna kierowcy nie chciała się podnieść do góry,co się okazało linka mechanizmu postrzępiła się na maxa i zrobił się duży supeł!Kupiłem mechanizm kompletny z silnikiem(stan rewelacja) i mam następujące problemy:
Wszystko chodzi jak należy ,ale:
1. nie mogę zamknąć szyby kierowcy(zamyka się do końca i opada jakieś 7cm))! mogę ją zamknąć impulsowo klikając co chwilę.
2.uwaga jest taka,że jak nacisne guzik(1sekunde) góra/dół-obojętnie to ona automatycznie jedzie do góry /lub na dół zawsze było tak ,że jak długo trzymam guzik,tak ona podnosi się/lub opuszcza.Szyba pasażera ok!
Będę wdzięczny za pomoc[/b]
[ Dodano: 29-05-2010, 18:24 ]
pomocy
plecho1 - 29-05-2010, 19:02
U mnie w cari po odłączeniu akumulatora trzeba programować szyby. W normalnym trybie wcisnę guzik i puszczę to szyba sama jedzie do dołu i podobnie z zamknięciem a po odłączeniu zasilania muszę cały czas trzymać by działała. Może u ciebie też trzeba to zaprogramować. W cari żeby to zrobić najpierw otwieramy szybę na maxa trzymając cały czas guzik i jak sie całkiem otworzy trzymamy jeszcze guzik kilka sekund i potem tak samo zamykamy i trzynamy guzik jeszcze kilka sekund. Może to u ciebie też pomoże.
jarjan1 - 29-05-2010, 20:08
dzięki za zainteresowanie!
ok w dół mogę zaprogramowac(szyba max w dół i trzymac az pyknie)ale góra?? szyba podnosi sie iopada 7cm jak przytrzymam to powtorka podniesie sie i opada i tak w kołko
robertdg - 29-05-2010, 20:35
Zastosuj sie do instrukcji plecho1 napisał/a: | zamykamy i trzynamy guzik jeszcze kilka sekund |
mystek - 30-05-2010, 21:06
ale jaja, nie wiedziałem, że szyby się programuje ja mam identyczny problem z szybą u kierowcy i pasażera za razem. Osobiście mi to nie przeszkadza, bo nauczyłem się je zasuwać właśnie tak "tykając" po troszeczkę przycisk zamykania, natomiast spróbuję sobie z ciekawości to zaprogramować
jarjan1 - 31-05-2010, 15:59
I co Kolego pomogło to programowanie??u mnie nadal lipa
mystek - 31-05-2010, 22:55
u mnie też lipa. Nie słyszałem żadnego pstryknięcia, ani nic :/.
robertdg - 31-05-2010, 23:03
Moze drobne przeoczenie Dosuncie szybe do gory az sie oprze, pusccie wylacznik, nastepnie podciagnijcie wylacznik jakbyscie chcieli domykac szybe i tak go trzymajcie kilka sekund
mystek - 01-06-2010, 12:23
A, no to teraz trochę inaczej ja do samochodu idę dopiero w czwartek, także jakbyś mógł to sprawdzić JarJanie1 i przekazać nowiny, to byłoby super
|
|
|