Galant - Ogólne - Pytnaie dla lakierników!!
Anonymous - 02-10-2006, 16:01 Temat postu: Pytnaie dla lakierników!! Witam//A teraz burza muzgów...co zrobic ,jakiś preparat,mleczko,wosk nie wiem co kolwiek...coś sprawdzonego coś co zamieni mój biedny biały lakier w lustro....Tempo odpada..Jeszcze uratuje ten kolorek czy już nie da rady z tym nic zrobic!!CHce żeby mój wozik sie świecił POMOCY!!POzdrawiam
Hubeeert - 02-10-2006, 16:26
http://www.mitsubishi-gra...t=polerka#67013
Anonymous - 17-10-2006, 18:42
polerka mechaniczna plus farecla plus papier 2000 i woda
celma czy w cos miare sensownego kosztuje kolo 700-900 zl (maszyna do polerki)
farecla kolo35 za tubke plus papierek 2000
wszystko zalezy jeszcze w jakim stanie masz lakier i czy jest oryginalny co w tym przypadku wcale nie musi byc plusem bo latwiej go wtedy przetrzec
wypolerowanie autka na warsztacie tez zalezy od jego stanu 150-300zl
robie w tym wiec wiem cos o tym
tempa jest dobre ale do wykrojow bo na wiekszych plaszczyznach zostawia wiecej rys niz piach, z past polecam plastmala, ale jak jest matowy to raczej tylko polerka mu moze pomóc
Mozesz oczywiscie kupic sama farecle g3 i probowac recznie (mokra szmata i jazda) ale nie wiem czy caly dzien ci starczy na to i efekt tez nie bedzie taki jak maszyną
Anonymous - 17-10-2006, 22:34
a ja mialem robiona polerke maszyna i przyznam ze brzydko wyglada.. znaczy robil to kolega ( zrobil kilka aut ktore naprawde ladnie wygladaly ) a u mnie takie "kola" widac od polerki jak jest ladne slonce i patrzy sie pod odpowiednim kontem
Anonymous - 18-10-2006, 19:03
Witam Wszystkich!!!!
Jakie macie doświadczenia w polerowaniu srebrnego metalika. Chciałem to zrobić u siebie, ale mam obawy o efekt. Muszę też wcześniej zrobić dwie zaprawki na masce (po kamieniach). Chyba oddam to w ręce fachowca. W końcu nie jest to jakaś astronomiczna kwota. Ja sam nie jestem biegły w lakierowaniu i boję sie coś spieprzyć.
Pozdrowienia
Anonymous - 18-10-2006, 21:49
kola sa po gabce -znikaja po parakrotnym pastowaniu auta plastmalem lub inna lekkoscierna pasta- przewaznie zostaja jak ktos za malo wody do polerki uzywa albo stara gabka przy polerce ,
najgorszy kolor do polerki to bezwatpienia czarny
srebrny jest dupiaty do malowania0 trzeba uwazac na cienie
|
|
|