To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] mokre siedzenie pasazera

colt87 - 02-06-2010, 12:35
Temat postu: [CAxA] mokre siedzenie pasazera
Witam, jestem tu nowy i potrzebuje wasz zauwazylem zej pomocy a mianowicie - dzis rano byly obfite opady deszczu, wsiadalem i nic nie zauwazylem, dopiero potem gdy na siedzenia pasazera dawlem zakupy (po przejechaniu kilku kilometrow) to patrze ze siedzenie pasazera jest cale mokre i nie mam zadnego pomyslu dlaczego:/ Dach jest suchy, dywaniki suche. Mam podejrzenia ze to od drzwi a konkretniej uszczelki gdyz lekko odchodzi w rogu ale drzwi od srodka sa suchutkie. Mokre jest siedzenie i spodnia czesc oparcia. Macie jakies pomysly? Jest to mozliwe ze to od podlogi spod siedzenia?
Dzieki za jakies odpowiedzi, pozdrawiam

Owczar - 02-06-2010, 13:34

Od podłogi raczej nie możliwe, ale od uszczelki drzwi jak najbardziej. Opuść szybę i spróbuj dogiąć drzwi, a także przejrzyj stan uszczelek.
mkm - 02-06-2010, 13:40

Raczej uszczelka. Sprawdz ja na calej dlugosci u gory.
Jest jeszcze jedna opcja (idealnie pasujaca do "zmoczen")-niedomknieta szyba :wink:

colt87 - 02-06-2010, 19:50

Hehe nie, to na pewno nie przez niedomknieta szybe:D
Sytuacja z uszczelka wyglada nastepujaco:
http://www.fotosik.pl/pok...c858c8538e.html
http://www.fotosik.pl/pok...582178d28d.html
http://www.fotosik.pl/pok...4f1360c2b6.html

Btw wie ktos gdzie mozna wymienic takie uszczelki?

Havoc - 04-06-2010, 12:52

Może porozmawiaj z pasażerami najpierw zanim zaczniesz zganiać na uszczelki, ew. przypomnij sobie ostatnią imprezę :P

Na pewno dach suchy? Może jednak kapie z podsufitki? U mnie ciekło przy szybie przedniej, podsufitka w miarę szybko wysychała ale na fotelu może się trzymać dłużej ta woda.

colt87 - 04-06-2010, 17:35

Sprawa wyglada nastepujaco:
Przetestowalem dzis te uszczelki - pryskalem woda ze szlaufa ze wszystkich stron iiiii siedzenie suche, takze teraz nie wiem z czego mogla byc ta woda mozliwe ze z tej podsufitki ale w ten dzien padalo podsufitka byla sucha. Wersja z pasazerami tez napewno odpada bo przewaznie jezdze sam:P jak juz to moj ojcec albo matka sa w roli pasazera.
Psikajac dzis szlaufem odkrylem ze cieknie mi woda do bagaznika przez lampe z prawej strony (w srodku w bagazniku sa takie kratki na wysokosci lampy) - wie ktos jak to mozna uszczelnic?
A sprawa mokrego siedzenia bedzie musiala poczekac na nastepny deszcz:P

elt - 05-06-2010, 09:15

Posiadasz szyber?
colt87 - 05-06-2010, 11:37

elt napisał/a:
Posiadasz szyber?

Nie

elt - 08-06-2010, 14:30

colt87 napisał/a:
Nie

No to lypa. Tylko uszczelka przy drzwiach wchodzi w grę

rafq - 10-06-2010, 12:44

colt87 napisał/a:

Psikajac dzis szlaufem odkrylem ze cieknie mi woda do bagaznika przez lampe z prawej strony (w srodku w bagazniku sa takie kratki na wysokosci lampy) - wie ktos jak to mozna uszczelnic?

Paweła uszczelniał klejem na gorąco w okolicach tylnych lamp, można też silikonem aby w razie uszkodzenia lampy można było ją łatwo zdemontować.

Uszczelki dobrze wymyj wodą np. z płynem do naczyń, poczekaj aż porządnie wyschną i spryskaj na grubo silikonem w sprayu - uszczelni to je, a w zimie nie będą przymarzać do karoserii.

Gonor - 23-06-2010, 21:38

U mnie koło zapasowe pływało :P leciało też przez tylnie lampy, uszczelki były spękane i w niezbyt ogólnym stanie (w sklepie nie do zamówienia), ale wymyłem je dobrze z piachu itd i po problemie :) co do siedzenia miałem identycznie jak zostawiłem lekko uchylone okno, teraz mam owiewki i nie muszę się martwic :)