To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Wielkopolskie - Gdzie nabijają klimę??

Anonymous - 04-06-2010, 13:43
Temat postu: Gdzie nabijają klimę??
Witam serdecznie kieruje się do Was z zapytaniem gdzie w okolicach Poznania (północ) napełnię i sprawdzę szczelność układu klimy w Carismie?? Proszę o jakieś adresy sugestie.

[ Dodano: 06-06-2010, 09:26 ]
klima już nabita odgrzybiona :biggrin:

carismax - 06-06-2010, 15:08

W takim razie się pochwal gdzie byłeś i ile za to zapłaciłeś ?? :lol:
Anonymous - 07-06-2010, 18:39

Norauto (franowo) samo nabicie 148 zł, odgrzybianie są 2 opcje 67 zł i 100 zł zapachowe. Czas oczekiwania niecałe 30 minut (jeśli nikogo niema) koszt 248 zł, przyjemny delikatny zapach
ps. diagnostyka klimatyzacji za darmo... i nareszcie chłodniutko :D

Color - 24-03-2011, 12:08

To mój pierwszy post więc witam wszystkich Mitsumaniaków!

Odgrzeję trochę temat, żeby nie powielać wątków.
Właśnie dzwoniłem do Norauto (Komorniki). Uzupełnienie czynnika chłodzącego 199 zł, odgrzybianie chemiczne 101zł + wymiana filtra kabinowego. Podziękowałem.

W warsztacie na Głogowskiej (tłumiki Kubiak) chcą za całość 200 zł. Niby tanio. Nigdy się u nich nie zawiodłem (wymieniałem tłumiki), ale temat klimy to dla mnie nowość. Stąd prośba do Was: znacie może jakiś godny polecenia punkt gdzie zrobią to fachowo, dobrymi środkami przy okazji nie zdzierając za mocno? :wink:
Moje dziecko jest lekkim alergikiem, miewa często problemy z zatokami. Naczytałem się, że dobre jest ozonowanie (brak chemii), ale nie wiem co myśleć.
Pomóżcie!

dzordz8 - 24-03-2011, 21:13

Witaj
Nie namawiam do niczego , ale opisze jak ja robie .
Z kumplami z pracy ( 2 lata temu ) złożyiśmy sie na taki ozonator http://ozon24.pl/fm300p ( na Allegro jest tańszy).
No i 2-3 razy w roku ozonuje swoje auta i nie odgrzybiam żadnymi spreyami.
klime nabijam zawsze na wiosne . Podobnie jak u Ciebie moja córka również jest lekkim alergikiem , i nigdy nie zachorowała przez klime w aucie.

Ozonować możesz również lodówke , mieszkanie , wode

Pozr
Dzordz

Color - 25-03-2011, 10:39

Dzięki za odpowiedź.
Też myślałem o tym. W mojej firmie rozmowy trwają nad ściepą na ozonator :wink:

Jak to się Tobie sprawdza? Długo trwa ozonowanie klimy w aucie? W domu pewnie też by się przydało takie urządzenie. Pytanie jak z bezpieczeństwem. W końcu ozon nie jest tak całkiem obojętny, pomieszczenie ozonowane trzeba wietrzyć itd. Na razie wczytuję się w teorię w necie :wink:
Wskazany przez Ciebie model rzeczywiście jest tańszy na allegro, ale jest tego tyle, że trudno wyczuć, które nabyć. Poza tym dość mało jest opinii nt. takich urządzeń.

dzordz8 - 25-03-2011, 21:37

Na stałe używa go 4 osoby , oraz znajomi znajomych i moi również , więc jeśli chodzi o niezawodnośc to uważam że jest ok .
Jak ozonuje -
1 Po zchodzie słońca lub w duzym cieniu im , chłodniej tym lepiej- temperatura wpływa na szybszy rozkład ozonu .
2 ozonator pracuje 2 x 30 minut w sumie pilnuje aby nie było przerwy
3 w aucie załączony tylko wentylator (na 1 ) i obieg wewnetrzny . można uruchomic auto -klima i obieg wewnetrzny , wentylator na 1
4 samochód zostawiam zamkniety na noc i rano otwieram co sie da

a bo zapomniałem że w pierwszej kolejności wymianiam filtr p.pyłkowy i nabijam klime

Gdy uzyjesz w domu lepiej mocno mocno wywietrz

pzdr
Dzordz

Color - 26-03-2011, 11:05

Jeszcze raz dziękuję, że znów coś skrobnąłeś. Może rzeczywiście się skusimy.

Dzisiaj byłem sprawdzić i uzupełnić klimę na Głogowskiej 218. Jak ktoś potrzebuje to polecam! 150 zł za uzupełnienie i 50zł za ozonowanie. Dość szybko i sprawnie.
Wytwornica ozonu konkretna, bo Magneti Marelli. Chłopaki uwijają się i znają się na rzeczy.

zenedith - 08-04-2011, 11:24

Color napisał/a:

Dzisiaj byłem sprawdzić i uzupełnić klimę na Głogowskiej 218
..

Możesz podać nazwę frmy? Bo nie wiem czy chodzi o firmę "Auto-Tłumik".

Color - 08-04-2011, 11:28

Tak, dokładnie oni.
Adamo02 - 08-04-2011, 15:04

Witam, ja na coroczny serwis klimy jeżdżę do Thermo Cars na ul Wołyńskiej 37

Kod:
http://thermocars.pl/szablon.php?ids=301,Strona%20g%C5%82%C3%B3wna

koper201 - 10-04-2011, 22:47

hej, czy jeszcze jakaś opcja sprawdzona przez Mistsumaniaka?:)
chce jechac na diagnoze usterki (chlodzi mi tylko powyzej 2 tys obrotów) i chcialbym wybrac cos poleconego...
pozdrawiam

LS - 12-08-2011, 17:09

Tylko na terenie Poznania mogę udostępnić ozonator:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66138