Pajero III - Szukam czujnika ABS
asaasa - 08-06-2010, 08:26 Temat postu: Szukam czujnika ABS Szukam czujnika ABS przód pasażera. Na alledrogo - brak . czy jest gdzieś do kupienia - oprócz ASO.
??
zbyszekm2 - 08-06-2010, 11:00
U nas jest
Emerson - 16-06-2010, 20:24 Temat postu: Problem z ABS-em Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Byłem u znajomego, ale po podłączeniu do komputera nie mógł połączyć się z ABS-em. Dodam komp łączył się z silnikiem i skrzynią biegów.
Czy macie pomysł jak rozwiązać ten problem?
zbyszekm2 - 16-06-2010, 22:40 Temat postu: Re: Problem z ABS-em
Emerson napisał/a: | Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Byłem u znajomego, ale po podłączeniu do komputera nie mógł połączyć się z ABS-em. Dodam komp łączył się z silnikiem i skrzynią biegów.
Czy macie pomysł jak rozwiązać ten problem? |
Popsuty jest akumulator ciśnienia HBB, albo cała pompa ABS.
Szyszkowa - 17-06-2010, 12:52 Temat postu: Re: Problem z ABS-em
Emerson napisał/a: | Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Czy macie pomysł jak rozwiązać ten problem? |
Na akumulator ciśnienia jest (była?) ogłaszana akcja serwisowa. Dowiedz się czy to jeszcze aktualne, a jeżeli tak- to czy kwalifikujesz się do wymiany. Gdzieś w tym dziale było o tym pisane szerzej, poszukaj.
Emerson - 21-06-2010, 17:23
Dzięki Szyszkowa za podpowiedź. Dziś byłem w serwisie i okazało się, że akumulator ciśnienia będę miał wymieniony w ramach akcji serwisowej za free.
Szyszkowa Masz u mnie duuuży browar.
Swoją drogą szacun dla Mitsubishi, że pomaga przy serwisowaniu prawie 10-letnich aut - rzadko spotykany dobry zwyczaj.
|
|
|