To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Wymiana osłony tarczy kotwicznej-tył

mandro33 - 12-06-2010, 17:49
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Wymiana osłony tarczy kotwicznej-tył
Mam pytanie odnośnie wymiany osłony tarczy tzn.czy po odkręceniu czterech śrub mocujących piaste łożyska oddziela się tarcza od(korpus łoż-piasta),drugi istotny problem to ciekawe dlaczego auto z 97r.ma zżartą połowe osłony,a jeszcze wazniejszy watek że po rozmowie z P. Malikiem jest dostępna tylko oryginalna osłona kotwiczna w kosmicznej canie 560 zł. szt.Jestem ciekawy i odrazu pytam czy ktos walczył z tym problemem bo nigdy nie dam 1100 zł za dwa kawałki blachy a przecież z używek trafić nie przerdzewiałych to tylko chyba po "dzwonie" jezeli jest to w miare nowy Galant.Problem nie jest mały bo jak wiadomo brak tej oslony powoduje osadzanie sie błota piasku etc.
Psikus - 12-06-2010, 21:40

tylko szukanie używek, może z anglika będą w lepszym stanie Po zdemontowaniu szczęk od hamulce ręcznego i odkręceniu piasty z łożyskiem tarcza powinna zejść - oglądałem to przy wymianie linek od ręcznego i żadna inna śrubka nie rzuciła mi się tam w oczy
mandro33 - 12-06-2010, 22:14

dzieki za podpowiedz Psikus,ale nie satysfaktywująca-dalej jestem w proszku...
mlun - 12-06-2010, 22:28

Niestety albo będziesz sobie sam dorabiać albo szukać właśnie z innego auta. Ceny są zaporowe w ASO a zamienników nie ma z tego co wiem.
Jackall - 12-06-2010, 22:58

Mam dziwne wrażenie, że zamienników tarczy kotwicznej najzwyczajniej nikt oprócz fabryki nie produkuje. Miałem kilka przypadków, że musiałem je wymieniać i w większości dawałem używki bo płacić tyle kasy za nową to lekka przesada. W Tico kosztowała więcej niż kompletne hamulce (bębny, szczęki i cylinderki)
Psikus - 12-06-2010, 23:25

mandro33, nie satysfakcjonuje cię odpowiedź odnośnie demontażu czy zakupu - tarcz sam szukam ale mało intensywni; nie pozostaje ci nic innego niż szukanie po allegro dobrego egzemplarza, albo zakup nowych co z racji ceny jest bezsensowne. także kolego - cierpliwości i szczęścia w szukaniu życzę.mogę podpowiedzieć tylko tyle, że w gliwicach/zabrzu ale obecnie nie widzę żadnej aukcji - poznasz po tym że najczęściej handlują częściami z SE, oraz w Zduńskiej Woli rozbiera się sporo galantów http://www.otomoto.pl/ind...w&id=C10164848. Więcej już nie pomogę.
marcinzam - 13-06-2010, 11:08

jeżeli masz możliwość to w usa oryginał 200 zł ,to już nie 500 ale i tak dużo