Space Wagon Techniczne - Zacinająca się i charcząca skrzynia biegów w MSW 92r 1.8 GLX
tomlo - 19-06-2010, 17:33 Temat postu: Zacinająca się i charcząca skrzynia biegów w MSW 92r 1.8 GLX Witam. Posiadam Mitsubishi Space Wagon 1.8 GLX z 92r. Mój problem to charcząca i zacinająca się skrzynia biegów, a dokładniej to kiedy zmieniam pierwszy bieg na drugi to bieg nie chce się włożyć a jak już wejdzie to strasznie charczy, podobne objawy są przy redukcji biegów, a jeśli chodzi o bieg pierwszy i wsteczny to niezle muszę kombinować (ruszyć kawałek z dwójki i dopiero wkładać jeden, lub jeśli chce cofnąć i jestem na wzniesieniu to kawałek do przodu i dopiero wsteczny wchodzi). Często bywa tak że skrzynia tak się zatnie że muszę z impetem pociągnąć drążek zmiany i rozruszać ją w lewo i w prawo. Proszę o zdiagnozowanie przyczyny, co to może być, czy nie będę musiał wymienić skrzyni a jak tak to jaki to będzie mniej więcej koszt, czy spotkał się ktoś z podobnym problemem ???
Andrew - 19-06-2010, 20:02
Sprzęgło odpowietrzałeś? Zacznij od najprostszej rzeczy: spróbuj odpowietrzyć, to może być przyczyną.
tomlo - 19-06-2010, 20:24 Temat postu: Zacinająca się i charcząca skrzynia biegów w MSW 92r 1.8 GLX Jestem w stanie zrobić to samemu czy będzie potrzebna wizyta u mechanika ?
Andrew - 20-06-2010, 15:42
tomlo to taka sama czynność jak odpowietrzanie hamulców. Szukaj na skrzyni śrubki do odpowietrzania, chyba na klucz 10 mm i ktoś niech pompuje sprzęgło, a Ty w tym czasie odpowietrzaj... Dasz radę
|
|
|