Tuning - galant e33 i zmiana silnika
TommiCrazy - 20-06-2010, 00:07 Temat postu: galant e33 i zmiana silnika musze o to wkoncu zapytac, gdyz lata temu duzo ludzi mialo galanta e3. i wiele ludzi planowalo podnosic w nim moc, duzo ludzi planowalo wsadzic silnik na wiekszy badz przekladac silnik z turbo..... minelo pare lat, wiekszosc ludzi pozbyla sie juz dawno seri e3 i wszedzie jezdza teraz nowsze galanty.... stad moj pomysl do powrotu do dawnych planow...
sytuacja jest tala ze moj galant e3 4x4 ma silnik turbo
starion tez
ale pozostaje mi jeszcze moj niezawodny stary galant 2.0 8v..... pytanie jest takie... czy idzie wsadzic do niego wkoncu ta skrzynie i silnik 3.0 z sigmy albo z 3000sl?
niechce sie pozbywac mojego slabego galanta i moze bym mu zasponsorowal taka przemiane... czy technicznie to jest wykonalne bedz inwazji w konstrukcje samochodu?
Bartek - 20-06-2010, 12:03
Ciężki temat. Silnik i skrzynia 3000 waży bardzo dużo, nawet jak uda się je zapakować pod maskę Gala, prowadzenie na tym ucierpi dramatycznie.
TommiCrazy - 20-06-2010, 16:22
sadzisz ze bedzie az tak zle ?
kurcze szkoda mi sie bedzie pozbywac starego gala... fajnie by bylo go ozywic jakos... hm moze 2.0 V6 mivec z fto?... niechce kolejnego silnika turbo.... jedne zdrowy wolnossak by sie przydal... no chyba ze ktos widzi sens wsadzienia jakiegos fajnego klekota... tylko tym razem chce zrobic to tak by juz uzyc gotowej jednostki.. bez zadnego tuningowania jej..... w ostatecznosci zamienie sohc na dohc....
Serek - 22-06-2010, 22:33
A może jakiś stroker z 2.0 na 2.4 lub więcej ? Bez turbo.
Maretzky85 - 23-06-2010, 22:06
Najłatwiej chyba DOHCa wsadzić.
TommiCrazy - 26-06-2010, 02:30
ehh. domnie od lat przemawiala sigma i jej v6... szkoda... to jednak taki niespelniony sen
Wszyc - 28-06-2010, 18:21
Tommi FTO w ogóle sobie wybij z głowy nie po tej stronie ten silnik jest
Raczej wiesz nie widzę żadnego sensownego pomysłu co z tym Galusiem ale po czytaj tu może coś znajdziesz ciekawego
http://www.thegalantcente...isplay.php?f=29
Serek - 28-06-2010, 21:10
Wszyc, nie siej propagandy. TommiC... dobrze wie co robi więc tutaj rozmawiamy teoretycznie.
Wszyc - 28-06-2010, 21:50
Ale ja wiem że wie co robi bo śledzę jego poczynania ze starionem po prostu powiedziałem że silnik z FTO nie pasuje i że raczej już wszystkie propozycje zostały przedstawione tutaj i zaproponowałem ten link może doszuka się czegoś na co tutaj jeszcze nikt nie wpadł
Bo chyba swap na 4G63T jest bezsensowny bo już takiego galusia Tommi posiada po co drugi a silnik z sigmy to już sprawa do przemyślenia po prostu
Nie sieje propagandy po prostu chciałem pomóc
|
|
|