Komputery, RTV, AGD, Komorki - Różnica między Corelem Draw x5 a 12
Marcin-Krak - 20-06-2010, 12:35 Temat postu: Różnica między Corelem Draw x5 a 12 Może pytanie dziwne, niejasne.
Ale nie jestem w temacie specjalnie i może ktoś jest w stanie mi co nie co wyjaśnić w tej kwestii.
Podejrzewam, ze jakieś pytania jeszcze w tej kwestii mogą się pojawić
Dokształcam się na razie i jakoś średnio to widzę
SZYNA - 21-06-2010, 19:50
Cytat z wiki:
ver. 12 (2004 r.)
skład pakietu: CorelDRAW 12, Corel PHOTO-PAINT 12, Corel R.A.V.E. 3, CorelTRACE 12, CorelCAPTURE 12, Bitstream Font Navigator 5, Kodak Digital Science color management system, Microsoft Visual Basic for Aplications 6.3
nowości: Dynamiczne prowadnice, pełna obsługa znaków w standardzie Unicode, inteligentny ołówek, inteligentne usuwanie fragmentów
zmiany: rozszerzone możliwości biblioteki symboli, wyrównywanie i rozkład
ver. X5 (2010 r.)
skład pakietu: CorelDRAW X5, Corel PHOTO-PAINT X5, Corel CAPTURE X5, Corel® PowerTRACE™ X5, Corel® CONNECT, Barcode wizard, Duplexing wizard, Bitstream® Font Navigator®, SWiSH miniMax™ 2, PhotoZoom Pro 2
a tu możesz poczytać jak ewoluował cały pakiet: Corel - Wiki
Generalnie do pakietu dochodzą nowe narzędzia (jak widać powyżej), lub nowe zastępują stare. Zmienia się (nieznacznie) interfejs użytkownika, dochodzą nowe efekty, narzędzia do malowania, poprawione zostają algorytmy itp. Jak potrzebujesz więcej szczegółów polecam google
Pozdrawiam
Bartek - 21-06-2010, 20:05
C12 doprowadzał mnie do pasji
CX5 doprowadza mnie do furii
Oba niedopracowane buble, które na rynku utrzymują się dzięki marce wyrobionej przez Corela 3.....
Ale trzeba jedno przyznać - wybór między Corelem a Illustratorem bardzo przypomina wybór między kaczorem a komorem
Student - 21-06-2010, 20:15
Bartku nie rozumiem
To w końcu Corel czy Adobe?
Ja preferuję Adobe i najchętniej PS tylko nie wiem czy to Komor czy Kaczor
|
|
|