Space Star Techniczne - [MSS 1.6] trzeszczenie i brzeczenie
maniek137 - 04-07-2010, 11:28 Temat postu: [MSS 1.6] trzeszczenie i brzeczenie witam
podczas jazdchay wydaje mi sie ze trzeszcza drzwi przesmarowałem zawiasy ale nadal słychac na nierownosciach jak jade po rownym nie słychac a jak opuszcze szybe to trzeszczy moze juz ktos tak miał i moze mi pomuc mysłałem o wygłoszeniu dzwi matami ciekawe czy by pomogło pozdrawiam
daniel_b11 - 04-07-2010, 12:07
Ja również poszukiwałem źródeł trzeszczenia w swoim ss. Byłem przekonany że dochodzą z drzwi przednich lewych i tylnych lewych. Demontowałem już dwa razy boczki i nic ciekawego nie znalazłem. Okazało się zupełnym przypadkiem że odgłos, który według mnie dochodził z tylnych drzwi tak naprawdę wydawał obluzowany uchwyt tylnego zderzaka a z przednich to tak naprawdę obluzowane przednie nadkole plastikowe. Nasze miśki są słabo wygłuszone i mocno przenoszą dźwięki. Warto więc poszukać niektórych odgłosów nieco dalej niżby na to wskazywały nasze doznania słuchowe .
maniek137 - 04-07-2010, 17:48
daniel_b11 napisał/a: | Ja również poszukiwałem źródeł trzeszczenia w swoim ss. Byłem przekonany że dochodzą z drzwi przednich lewych i tylnych lewych. Demontowałem już dwa razy boczki i nic ciekawego nie znalazłem. Okazało się zupełnym przypadkiem że odgłos, który według mnie dochodził z tylnych drzwi tak naprawdę wydawał obluzowany uchwyt tylnego zderzaka a z przednich to tak naprawdę obluzowane przednie nadkole plastikowe. Nasze miśki są słabo wygłuszone i mocno przenoszą dźwięki. Warto więc poszukać niektórych odgłosów nieco dalej niżby na to wskazywały nasze doznania słuchowe . |
musze sprawdzic a jak mam odtwarte okno i delikatnie rusze to trzeszczy
cns80 - 05-07-2010, 08:17
maniek137 napisał/a: | jak opuszcze szybe to trzeszczy | To jest odpowiedź. Trzeszczy szyba w prowadnicach, a nie drzwi Nie Ty pierwszy masz ten problem.
maniek137 - 05-07-2010, 19:26
cns80 napisał/a: | maniek137 napisał/a: | jak opuszcze szybe to trzeszczy | To jest odpowiedź. Trzeszczy szyba w prowadnicach, a nie drzwi Nie Ty pierwszy masz ten problem. |
a jak sobie z tym poradzic wystarczy przesmarowac prowadnice
cns80 - 06-07-2010, 08:06
maniek137 napisał/a: | cns80 napisał/a: | maniek137 napisał/a: | jak opuszcze szybe to trzeszczy | To jest odpowiedź. Trzeszczy szyba w prowadnicach, a nie drzwi Nie Ty pierwszy masz ten problem. |
a jak sobie z tym poradzic wystarczy przesmarowac prowadnice | Czasem jeszcze dokręcić jeśli któraś jest luźna. I w miarę możliwości przeczyścić tą gumę (nie wiem jak to nazwać) w prowadnicach przed smarowaniem.
maniek137 - 07-07-2010, 19:18
cns80 napisał/a: | maniek137 napisał/a: | cns80 napisał/a: | maniek137 napisał/a: | jak opuszcze szybe to trzeszczy | To jest odpowiedź. Trzeszczy szyba w prowadnicach, a nie drzwi Nie Ty pierwszy masz ten problem. |
a jak sobie z tym poradzic wystarczy przesmarowac prowadnice | Czasem jeszcze dokręcić jeśli któraś jest luźna. I w miarę możliwości przeczyścić tą gumę (nie wiem jak to nazwać) w prowadnicach przed smarowaniem. |
ok juz przesmarowałem jedne drzwi i ustało trzeszczenie
szkuba - 09-07-2010, 06:52
Jeśli dobrze rozumiem to smaruje się prowadnicę w której szyba się porusza góra-dół? A dokładniej jaki smar należy użyć, może wazelinę techniczną która nie rozpuszcza gumy?
maniek137 - 10-07-2010, 09:27
szkuba napisał/a: | Jeśli dobrze rozumiem to smaruje się prowadnicę w której szyba się porusza góra-dół? A dokładniej jaki smar należy użyć, może wazelinę techniczną która nie rozpuszcza gumy? |
tak
cakp - 27-07-2015, 00:11
Czy komuś trzeszczy klapa bagażnika lub coś tam z tyłu. Najbardziej wyczuwalne przy wybojach i w ostrych zakrętach 90stopni. Mam wrażenie że jakby zawiasy albo guma wokoł drzwi. Czy silikon w spray na to pomoże? Czy ktoś z was walczył z odgłosami z bagażnika.
Bizi78 - 27-07-2015, 07:21
Ja bym najpierw sprawdził czy jest dokręcony lewarek w schowku i koło zapasowe.
cakp - 27-07-2015, 13:28
Już wcześniej wyjąłem wszystko z bagażnika łącznie z kołem
|
|
|