To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] problem z napędem proszę o pomoc

killer23 - 08-07-2010, 17:57
Temat postu: [EA2A/W 2.0] problem z napędem proszę o pomoc
Witam. Panowie mam kłopot przy szybkiej zmianie biegów słychać takie charakterystyczne pukniecie wcześniej było to słychać czasem ale ostatnio się to nasiliło, gdy jadę na za wysokim biegu a za małą prędkością tez to słychać dziek jakby gdzieś tłumik się obijał ale to na pewno nie to. Słychać to także jak odpalam samochód jakby jakaś blacha o blachę tłukła. A wczoraj jak ruszyłem z miejsca to do tego wszystkiego takie dziwne wycie przy przyspieszaniu jakby pod macha co najmniej z v8 było. i teraz moje pytanie co to może być skrzynia?? biegi wchodzą bardzo ładnie podejrzewam też przegub ale nie wiem może ktoś miał podobny przypadek i może pomóc ???????? A dodam jeszcze że jak jadę tak ze 120 to na kierownicy czuć jakby był jakiś luz na kole
areksz121 - 08-07-2010, 18:21

A to dziwne wycie jest uzależnione od obrotów silnika, czy też prędkości samochodu? Stuki wskazywałyby albo na przegub (myślę o tych przy kołach), lub też jeśli jest to przy puszczaniu sprzęgła to łożysko dociskowe sprzęgła. A luz na kole to może druga sprawa...czyli wahacze i końcówki. Musisz dokładnie opisać w jakich warunkach ujawnia się wycie (zależność od obrotów silnika, czy też prędkości autka)

Koledzy mogą mnie poprawić.

killer23 - 08-07-2010, 19:02

wycie było tylko raz przy małej predkosci wcześniej tego nie było w zawiweszeni jest wszytko ok na 100procent czuje ewidentnie ze to coś związanego z napędem nie podoba mi sie to ze sluchac ten stukot przy odpalani to takie jest takie jakby walniecie najbardziej się boje ze to skrzynia, jak jade na biegu i gwałtownie dam gazu to tez to słychać wiec łożysko chyba odpada
marrok - 08-07-2010, 20:16

killer23 napisał/a:
sluchac ten stukot przy odpalani to takie jest takie jakby walniecie najbardziej się boje ze to skrzynia, jak jade na biegu i gwałtownie dam gazu to tez to słychać wiec łożysko chyba odpada

Poduszka pod silnikiem, albo skrzynią biegów :P mam to samo, ale na razie nie robię, nie chce mi się kasy wyrzucać :mrgreen: jak zacznie mocno wkurzać to pewnie tym się zajmę, ale w wakacje kasa idzie na inne wydatki 8)
pozdrawiam

killer23 - 10-07-2010, 12:03

no i okazalo sie ze poduszka z tyłu skrzyni od strony ściany grodziowej czy ktoś wie ile może taka poduszka kosztować??? i gdzie mogę dostać taka?? ma ktoś może fotke takiej poduszki??
robertdg - 10-07-2010, 12:33

http://www.alibaba.com/pr...s_MR198568.html

http://www.timco-automotive.com/MR-198551.html

Hugo - 10-07-2010, 14:14

Sam wkład powinien być wymienny. Zadzwoń do japaneze.
killer23 - 12-07-2010, 09:13

nie mam numeru do japaneze nie wiecie czy wymienia sie sam wkład ?? czy trzeba szukać całej poduszki bo objezdziłem wszystkie sklepy u mnie mieście i lipa a używka chyba to nie jest dobre rozwiązanie i tak odbiegając od tematu to jaki olej jest zalecany do skrzyni (manual) i ile go tam wchodzi????
marrok - 12-07-2010, 09:33

proszę bardzo

Auto części Marek Malik vel Japaneze:
422154402

Można wymieniać same wkłady, z tym że musisz znaleźć warsztat, który wykona ci tę usługę, sam raczej nie dasz rady, trzeba mieć dobra prasę do tego...

Pozdrawiam