To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Brak elemetu odblaskowego przy halogenie!!

Members only - 10-07-2010, 16:08
Temat postu: Brak elemetu odblaskowego przy halogenie!!
Cześć wszystkim! Chciałem zapytać czy też macie problem z brakiem lub trudnością w kupnie tego trójkątnego odblasku przy halogenie przednim? bo wg mnie to prawdziwy koszmar. można kupić ale tylko w komplecie z haologenem (mam na myśli oczywiście te prostokątne halogeny). Ja z racji że nie mogłem ich nigdzie dostać, sam dorobiłem. Na początku brakowało mi lewego a z czasem zniknął też prawy. poniżej wstawiam linki do zdjęć jak to wygląda na aucie. powiem szczerze, że stojąc przed maską praktycznie nie widać znaczącej różnicy z orginałem.

http://www.fotosik.pl/pok...bf863938a8.html tak to wygląda

http://www.fotosik.pl/pok...e296484133.html a tak z troche dalszej perspektywy

Może mnie wyśmiejecie w tym temacie ale ja wolałem mieć takie coś niż dwie puste dziury:)

m6riano - 10-07-2010, 19:41

nie mam halogenow wiec nie mam tego problemu...ale gdybym mial to bym wolal miec cos takiego niz dziury.;-)
Psikus - 10-07-2010, 21:10

Nie no, pierwsza klasa, gratuluję zdolności manualnych, sam u siebie chciałem to dorobić,ale kupiłem halogeny w śmiesznej cenie. W ogóle to przeglądałem kiedyś katalog części i ten element jest dostępny w ASO może trzeba by było zadzwonić za ceną?
Sticker - 10-07-2010, 23:11

Napisz chociaż z czego dorobiłeś, bo mi też jednego brakuje.
p_bladek - 10-07-2010, 23:14

Najlepiej otwórz masową produkcję, chetnych ci nie zabraknie, ja sie piszę :twisted:
Members only - 11-07-2010, 10:40

Zrobiłem to z odblasku prostokątnego którego można kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym. odblask seryjnie jest przystosowany do przyklejenia, ma dwa paski taśmy dwustronnej. Ja mając tylko jeden oryginalny odblask posłużył jako wzór. Odrysowałem na nowym odblasku a potem wyciąłem. Jest troszke grzebania żeby wykonać ładny łuk który będzie sie wpasowywał w zderzak. koszt wykonania 6 zł + silikon+ plus swoja praca. Jedynym mankamentem był montaż, ponieważ w nowym odblasku nie było uchwytów montażowych. Ja to zrobiłem na silikon. Wiem że to nie jest najlepsze rozwiązanie ale trzyma sie mocno i nic nie widać... Jeżeli kroś chce to moge mu zrobić coś takiego:) od razu zastrzegam że trzeba wymienić oba, bo bo oryginał z kopią troszkę sie różnią:) Nie jest to cudo ale mnie sie podoba i uważam że wygląda o wiele lepiej niż dwie dziury obok halogenów:D pozdrawiam.

zapraszam na priv jak ktoś jest zainteresowany. koszt to tylko cena odblasku, moge zrobić:)

czekoladka_1981 - 11-07-2010, 12:17

A ja płaciłam za kpl. 200 zeta , i też brakowalo mi tych odblasków?

Members only - 11-07-2010, 13:07

nie, na tej fotce są odblaski oryginalne, niestety cięzko je dostać same. Zawsze sprzedają w komplecie z halogenami. A przecież głupotą jest kupywać halogeny tylko dla tych odblasków...
Psikus - 11-07-2010, 18:49

Members only napisał/a:
A przecież głupotą jest kupywać halogeny tylko dla tych odblasków...
ja dokładnie tak zrobiłem ale zapłaciłem za to powiedzmy drobne ;)
p_bladek - 12-07-2010, 02:42

poszlo pw
Members only - 12-07-2010, 13:54

Dziś zakupiłem odblaski, koszt jednej szt. 1,85 zł. Już jedno zamówienie mam, dzisiaj je wykonam i wrzuce fotkę jak to wygląda. komu sie spodoba ta amatorka to moge mu zrobić takie. Pozdrawiam:)
misiek510 - 12-07-2010, 23:47

Psikus napisał/a:
Nie no, pierwsza klasa, gratuluję zdolności manualnych, sam u siebie chciałem to dorobić,ale kupiłem halogeny w śmiesznej cenie. W ogóle to przeglądałem kiedyś katalog części i ten element jest dostępny w ASO może trzeba by było zadzwonić za ceną?

Byłem dzisiaj w serwisie w Szczecinie i za jeden ten maleńki odblask klient zawołał 200zł... Podziękowałem Panu i wyszedłem... załamany...

Nie ma do tego spojlera innych Halogenów?

Jeszcze napomnę, że 2 tygodnie temu byłem w Gdańsku to widziałem, że klient zamiast tych zaślepek miał wstawione pionowo diody( chyba ze 3 tam były) w sumie nie wyglądało to źle ^^

Members only - 15-07-2010, 20:17

wrzucam fotkę jak wyglądają zaślepki nie zamontowane na aucie. Nie patrzcie na te nierówności, to po prostu silikon:)

Jak ktoś zainteresowany to mogę wykonać:)

http://www.fotosik.pl/pok...4f890d12cc.html

m6riano - 17-07-2010, 14:17

trzaskaj i wrzucaj na allegro...fortuny sie nie dorobisz..ale przynajmniej zapchasz pewna luke...i przy okazji zaspokoisz czesc klienteli...;-)
dudek - 23-07-2010, 15:58

Members only, mogłbyś mi zrobić takie odblaski do mojego gala bo niestety rownież mam halogeny bez tych plastikow:-(( proszę o wiadomosc na pw ,pozdrawiam