Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] benzyna verwa 98 i misiek 2.0 did
Balugass - 11-07-2010, 23:41 Temat postu: [II 2.0 DID] benzyna verwa 98 i misiek 2.0 did styuacja taka jade z ojcem w baku juz mało paliwa wiec zjazd na stacje i mowie zeby zalał verwe (od poczatku jezdzony na verwa) a wiec do pełna weszło ok 50l VERWY i w droge jakies 2km pozniej zdechł myslałem ze go przydusił i zgasł odpalił normalnie jedziemy dalej jakies 500m zdechł i nie chciał odpalic wiec pierwsza mysl paliwo...zagladam do faktury a tam benzyna verwa 98... az mi sie ciepło zrobiło odrazu diagnoza poleciały pompki i mysl ile to kosztuje w ASO 5-10tys mysle pieknie ...przyjechała laweta i zabralismy do warsztatu na wypompowanie paliwa bylem wrecz pewien na 100% ze nic z tego nie bedzie a tu ZONK chłopaki sciagneli całe paliwo z baka i filtra zalana ropka i ODPALIŁ w drodze powrotnej ok 30km nie zauwazyłem zadnych problemów(spodki mocy, dymienie) jestem w szoku ze pompki to wytrzymały ps podobno w tym tyg było juz 6 przypadków zatankowania beny do diesela... wiec patrzcie co lejecie do swojego miska bo moze sie skonczyc gorzej niz w moim przypadku
zippera2 - 12-07-2010, 17:28
Wczoraj probowalem do mojego mercedesa s140 600 wlac na sile diesla - wina upalu? Na szczescie rura jest za gruba.
Anonymous - 12-07-2010, 20:24
Kiedys facet na ORLEN zatankował do Mondka MK3 benzyne 98 zamiast ON hee. Koszt 11600 zł w ASO. Oczywiscie koszt pokrywa ORLEN. auto przejechało odziwo 4 km. Nie interesowało mnie czy wystraczy wyczyscic z benzyny itd.. laweta i serwis. Cały układ paliwowy wymieniono na nowy. Auto z rocznika 2001 silnik 2.0 TDDI
didku - 12-07-2010, 21:20
a ja zatankowalem kiedys gruba rura od TIRa, na szczescie to tez ON
na LUK OIL
Steff - 14-07-2010, 16:16
Balugass, jakbyś miał CRa byłby koszta
Balugass - 15-07-2010, 09:50
no i troszke lipa wczoraj robiłem traske ok 900km i zauwazyłem ze jednak nie jedzie jak dawniej tzn jest słabszy nic nie kopci, ladnie odpala na zimno i ciepło .Czy mogło wywalic jakis bład na kompie??
Gunner - 15-07-2010, 14:20
Czesc
Widziałem Twojego pierwszego posta pare dni temu i juz Ci miałem skrobnac abys sie nie cieszył za szybko...........
Napisałes ze ujechałes 2 km i ze zatankowałes 50l. To dobrze i zle!
Bo gdybys zalał pół na pół to z przygodami bys mogł jezdzic i wtedy straty były by wieksze......
Teraz obstawiam ze masz popalone wtryski,moze i przytarta pompe.
No chyba ze sie myle ,ale raczej nie ,kolega miał podobny przypadek w VW 1.9 TDI
No a bład na kompie tez jest mozliwy.
Balugass - 23-12-2010, 12:30
do tej pory autko jeździ bez problemu jedyne co sie stało ale nie wiem czy to wina benzynki to ze wywaliło uszczelke EGR i dla tego był niby słabszy wytrzymałe te pompki
dab - 28-12-2010, 09:14
...a ja sie zawsze czytajac takie historie dziwie...jak wy to robicie ze nie wiecie co tankujecie, problemy ze wzrokiem, jakies zaburzenia percepcji postrzegania lub inne neurologiczne dolegliwosci??
No ludzie...no jak normalny, zdrowy czlowiek moze wlac niewlasciwe paliwo do swojego auta?? No jak??
karol_alasz - 28-12-2010, 18:09
A to nie na wszystkich stacjach tak jest,że rączka dystrybutora oprócz różnicy w rurze to jeszcze dodatkowo ma inny kolor,czarny dla diesla i zielony dla benzyny? To pewnie zaburzenia integracji sensorycznej...
JCH - 28-12-2010, 18:14
dab napisał/a: | No ludzie...no jak normalny, zdrowy czlowiek moze wlac niewlasciwe paliwo do swojego auta?? No jak?? | Mnie się to co prawda jeszcze nie udało (i mam nadzieję, że się nie uda ) ale jak ktoś często tankuje różne paliwa do różnych samochodów.... chwila nieuwagi.... i klops
mitsu00 - 28-12-2010, 18:24
JCH napisał/a: | dab napisał/a: | No ludzie...no jak normalny, zdrowy czlowiek moze wlac niewlasciwe paliwo do swojego auta?? No jak?? | Mnie się to co prawda jeszcze nie udało (i mam nadzieję, że się nie uda ) ale jak ktoś często tankuje różne paliwa do różnych samochodów.... chwila nieuwagi.... i klops |
Albo jak kobicie użyczysz auto ktora na codzien ujeżdża benzynkę
|
|
|