To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] gaśnie

marcin84k - 16-07-2010, 20:33
Temat postu: [Cari 1.6] gaśnie
witam, dziwne,,, po wizycie u mechanika na regulacji zaworów,, auto gaśnie na wolnych obrotach , przed nagrzaniem (gdy jest na ssaniu) nie gaśnie, Co to może być,,, Wcześniej przed regulacją wszystko było ok,, tylko troszke klekotał . auto carisma 1,6 16v 98 rok
robertdg - 16-07-2010, 20:49

A przy ponownym odpalaniu odpala normalnie :?:
ig_or - 16-07-2010, 21:36

A regulował tylko zawory?.......nie odłączał akumulatora przypadkiem?
Maretzky85 - 16-07-2010, 23:15

A regulował na ciepłym silniku ? :>
marcin84k - 17-07-2010, 13:06

nie wiem na jakim , powiedział ze były za lużne ,, ze teraz może byc odrobinkę mocniejszy. po zatym wszystko było idealnie,, sssanie normalne na zimnym , obroty ideał,, korekcja obrotó przy klimie normalna,, mam podjechać do niego w tyg, zobaczy co sie stałp , teraz zeby dało sie jeżzic podkreciłem obroty na przepustnicy,, i nie gaśnie,, ale obroty sie dzinie zachowują,, na kiie spadaja do 400 , rano tez juz nie ma 2 tys na starcie i spda,, tylko 1 tys.,. co sie mogło stać zle ustawił , za ciasno,,,?? i mogło to mieć taki wpływ na te obroty,,,??

aha po tej regulacji prubowałem resetu i nowej nauki obrotów, nic nie pomogło dalej gasł, po regulacji mojej na przepustnicy przynajmniej nie gaśnie,,., aha dodam ze po regulacji silnik mniej klekota.,. no ale,... przyszły problemy,,, gryyy

sprubuje jeszcze raz zrobić reset i naukę obrotów,,,masakra

Anonymous - 19-07-2010, 19:35

U mnie dokładnie dzieje sie to samo (resetowałem komputer . Czasem w czasie jazdy zaswieci się "silniczek" a po dodaniu gazu gasnie.