To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Stag300 a upały, spadek mocy

Jonny156 - 19-07-2010, 14:59
Temat postu: Stag300 a upały, spadek mocy
Witam
Jestem posiadaczem instalacji stag300 od stycznia, przejechałem już ok 10 tyś km, i ostatnimi czasy mam taki problem że im cieplej jest na dworze tym bardziej auto traci moc na lpg. Generalnie jak jadę wieczorem, nocą lub z rana to auto śmiga rewelacyjnie, nie ma żadnej różnicy między gazem a benzyną, natomiast im większy upał się robi to wolne obroty zaczynają falować, auto traci moc i ogólnie jest słabe, a jak dogrzeje słońce i jest bardzo gorąco to zamiast 136 KM które mam, odnoszę wrażenie że ma z 75 KM auto ledwo przyspiesza. Także jest tak że jak jadę na pierwszym lub 2 biegu i utrzymuję obroty na poziomie ok 2 tyś to szarpie, jak wcisnie gaz to auto przyspiesza bez szarpania ale wolno - to wszystko ma miejsce tylko przy upałach, zrobi się troche chłodniej i wszystko śmiga rewelacyjnie. Natomiast na benzynie chodzi bez zarzutu bez względu na temperaturę.
Spotkał się już ktoś z tym?
Jadę w tym tygodniu do zakładu gdzie zakładałem instalacje i mam nadzieję że usuną problem.
pozdrawiam

KaWu - 20-07-2010, 19:32

Jonny156, a jak z czujnikiem temp. gazu i reduktora :?: Moze "padly" :?: zle wskazuja :?: Jakie temperatury pokazuja :?:
Jakie masz wtryskiwacze :?: