To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Ulatniający się gaz z klimy po miesiącu od nabicia

kubi1906 - 20-07-2010, 20:27
Temat postu: Ulatniający się gaz z klimy po miesiącu od nabicia
Witam!!
Już ostatnie pytanko..
Mam problem z klimatyzacją: mianowicie gaz ulatnia się miesiąc po nabiciu,moj mechanik szukał jakiejś nieszczelności lecz jej nie znalazl..
Niech ktoś mi poleci proszę jakiegoś dobrego mechanika w rejonie Żywiec/Bielsko Biała

zbyszekm2 - 20-07-2010, 20:42

Przepuszczają rurki które biegną do tylnej klimy, na wysokości zbiornika paliwa.
kubi1906 - 20-07-2010, 20:44

Co z tym zrobić??
zbyszekm2 - 20-07-2010, 21:41

Wymienić rurki od tylnej klimy do pierwszego łączenia.
gildor - 26-07-2010, 12:16
Temat postu: Re: Ulatniający się gaz z klimy po miesiącu od nabicia
kubi1906 napisał/a:
Mam problem z klimatyzacją: mianowicie gaz ulatnia się miesiąc po nabiciu,moj mechanik szukał jakiejś nieszczelności lecz jej nie znalazl..
Niech ktoś mi poleci proszę jakiegoś dobrego mechanika w rejonie Żywiec/Bielsko Biała

a to nie mogli Ci nabić tej klimy gazem z kontrastem od razu? tak się określa miejsce wycieku gazu. choć i u mnie, jak pisał Zbyszek, wycieki były na rurkach z tyłu do tylnej klimy. po prostu przegniły.

kubi1906 - 28-07-2010, 06:46

Właśnie tak zrobili i nic nie znaleźli dlatego najprawdopodobniej będą to przewody od tylnej klimy..
gildor - 28-07-2010, 07:52

kubi1906 napisał/a:
Właśnie tak zrobili i nic nie znaleźli dlatego najprawdopodobniej będą to przewody od tylnej klimy..

jak tak zrobili i jest wyciek, to musieli znaleźć, nawet na przewodach do tylnej klimy. u mnie było widać dość wyraźnie 2 wycieki. jeden na przewodach jeden na łaczeniu.
to nie przewody w takim razie, jeśli nie widać pod ultrafioletem.