To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Pierwszy ASX we Wrocławiu - pierwsze wrażenia

seir - 21-07-2010, 19:57
Temat postu: Pierwszy ASX we Wrocławiu - pierwsze wrażenia
Cześć,
Miałem przyjemność toważyszyć mojemu bratu przy zakupie ASX'a Intense :) Przejechałem się trochę i jak narazie super :) Jestem zaskoczony rozmiarem auta - miejsca jest sporo, jest wygodnie, auto jest bardzo ładne. Ogółem mówiąc super :) Silnik to zupełnie inny diesel niż te co znałem. Miałem okazje jeżdzić Partnerem i Mondeo - oba były jakby "przemysłowo" surowe i lekko głośnawe. Ten jest o wiele cichszy (nawet stojąc obok auta), przyjemnie dynamiczny i mało pali (jak narazie komputer wskazuje 7l / 100km i zasięg 600km na pełnym baku, przy czym była to jazda "bardzo miejska". System AS&G (auto stop and go) działa jak silnik się nagrzeje i warunki sprzyjają tzn. turbina jest w optymalnej temp., klima chodzi, ale nie na maksymalnie niskiej temp. itp. Stojąc w korku lub przy przejeździe kolejowym będzie się to sprawowało świetlnie, ale do codziennej jazdy i postoju 30 sec. przed światłami raczej rewolucji w spalaniu się nie odczuje. W całym tym systemie raczej chodzi o redukcję emisji pyłów niż o oszczędność. Ja jestem na "TAK" :)

Kilka fotek:

ASX koło Galanta:

Anonymous - 21-07-2010, 20:04

Wreszcie jakieś normalne foto a nie z prospektu :D ładny ładny :) i rzeczywiście wydaje się większy niż na tych fotkach marketingowych :)

szkoda że w szczecinie nie można się nawet jeszcze przejechać testówką :(

tonyhc - 21-07-2010, 20:17

Pierwszy w Szczecinie będzie w następnym tygodniu...i jadę go odebrać :) Testowe przyjadą pewnie dopiero w sierpniu. Powiedz proszę, ten kolor na zdjęciach to srebrny czy grafit?
color1 - 21-07-2010, 20:21

tonyhc napisał/a:
Powiedz proszę, ten kolor na zdjęciach to srebrny czy grafit?

no przecież srebrny... dziś takim jeździłem na próbnej...

Anonymous - 21-07-2010, 20:21

w takim razie zapraszam po odbiorze w niedziele na spot zachpom MM, będzie pewne tłum do dotykania i ślinienia się na auto ;)

SPOTY MITSUMANIAKÓW ZachPom

tonyhc - 21-07-2010, 20:24

no niestety auto bedzie testowane w trasie zaraz po kupnie w piatek jade nim w polske, ale moze po powrocie :)
seir - 21-07-2010, 20:26

tonyhc napisał/a:
Pierwszy w Szczecinie będzie w następnym tygodniu...i jadę go odebrać :) Testowe przyjadą pewnie dopiero w sierpniu. Powiedz proszę, ten kolor na zdjęciach to srebrny czy grafit?

A31 - silver :>

KowaliK - 21-07-2010, 22:40

Dobrze wygląda. :) To wersja 4wd?
seir - 21-07-2010, 23:43

KowaliK napisał/a:
Dobrze wygląda. :) To wersja 4wd?

Nie, Intense to 1.8 2WD

color1 - 23-07-2010, 02:10

A własnie.. niech ktos rozwieje moja watpliwosc, czy automatyczna klima w asx jest dwustrefowa ? bo cos mi sie wydaje, ze nie...
gzesiolek - 23-07-2010, 10:50

color1, wyglada na to ze jest taka jak w Lancerku, czyli zwykly automat, bez bajerow i dwustrefowosci...