Problemy techniczne - regulacja zaworow i uszczelka fajek
p0gr0m - 08-10-2006, 07:13 Temat postu: regulacja zaworow i uszczelka fajek a wiec pisalem kiedys ze samochod mi gasnie na benzynie i prawdopodobne po ustawianiu luzow zaworowych, mam pytanie czy moglo byc to spowodowane tym ze po tej regulacji puscily mi uszczelki ale nie pod pokrywa zaworow tylko te od fajek( bo lecial fajkami olej) , samochod mi gasl czy to na postoju czy w czasie jazdy po okolo minucie albo i mniej a potem nie odpalal Zaznaczam ze dzialo sie to z tym gasnieciem tylko na jezdzie na benzynie a na lpg bylo ok
zapytam rowniez czy takie uszczelki od fajek mozna gdzies kupic a jesli tak to gdzie i za ile mniej wiecej ?
ROMEL - 10-10-2006, 09:14
Oczywiście że można kupic te uszczelki, ja powiedziałbym że nawet trzeba kupić...
Co do tego gaśnięcia... owszem może mieć to powiązanie z tymi Twoimi wyciekami do "fajek" - ale ja bym tym sie nie sugerował, ponieważ w takim przypadku powinieneś mieć większe kłopoty na gazie - a jest całkiem odwrotnie... co by mogło... bardzo dużo przyczyn,,, nawet źle podpięta instalacja LPG...
PZDR
p0gr0m - 10-10-2006, 17:49
no wlasnie sek w tym ze ja z ta instalacja jezdze rok i nigdy zadnych problemow nie bylo z gasniecie az pojechalem na ustawianie luzow zaworowych i po tym samochod zaczal gasnac nie wazne czy na luzie stojac czy jadac poprostu gasl, i kumpel mi powiedzial ze u niego kiedys w golfie samochod gasl jak puscila uszczelka pod pokrywa zaworow , a jako ze u mnie olej lecial fajkami to na jedno by wychodzilo i dlatego pytam czy moglo to by byc ze tylko na benzynie gasnie a na lpg ok
ROMEL - 10-10-2006, 20:16
Hmm...
Słuchaj..przy wycieku oleju do fajek... nic wiecej nie trzeba aby były przebicia WN i to takie że konia by z nóg zwaliły... to może właśnie powodować problemy.. ale żeby aż auto gasło... dziwne.... musi sie ktoś tu od LPG dobry odezwać...
POZDRO
|
|
|