To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] problem z klimą.(manualną)

czesio05 - 24-07-2010, 10:12
Temat postu: [CS3A 1.6] problem z klimą.(manualną)
witam.
mam taki problem w moim lancerku, a mianowicie na wiosnę pojechałem zrobić przegląd klimy i uzupełnić czynnik chłodzący. wszystko działało super i w sumie nadal działa bo po włączeniu klimatyzacji przyjemny chłodek wydobywa się z nawiewów (ok.10 st.C.) tylko problem jest w tym, że trwa to ok 15-20 minut, po czym klima się wyłącza. Gdy samochód ostygnie znowu przez parę minut jest przyjemnie. gdzie szukać przyczyny?? i czy mogę mieć jakieś pretensje do serwisu w którym wykonywałem przegląd klimatyzacji. dodam, że przed przeglądem klimatyzacja działała normalnie, ale nie chłodziła tak dobrze jak teraz.

krzychu - 24-07-2010, 10:32

Kiedyś ktoś miał problem w outku że po chwili pracy klima przestawała dziać i migał "płatek śniegu"... W każdym razie pomogła regulacja szczeliny na sprzęgle sprężarki którą się reguluje jakimiś podkładkami...

Wpadnij na regionalne i pochwal się że jesteś bo często widzę lancery przeważnie srebrne 1,6 a nikt nie chce odmachać, pomrugać światłami itd ;)

marti33 - 24-07-2010, 22:51

Witam Panowie żadna regulacja nic w tym przypadku nie da !!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem to po sobie to padła cewka elektromagnesu, który uruchamia sprzęgło kompresora, pod wpływem ciepła w cewce pojawia się przerwa i przestaje działać. Nie jest to poważna usterka lecz trochę kosztowna w ASO zrobili mi to w 40 min.