To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5 TD] Relingi Dachowe Demontaż w Pajero Sport

misiek.w11 - 27-07-2010, 19:00
Temat postu: [2.5 TD] Relingi Dachowe Demontaż w Pajero Sport
Witam !!! Nie wiem jak zabrać się za demontaż relingów,od zewnatrz nie widać śrub lub innych zatrzasków. Może od środka,ale wolę zapytać zanim zacznę pruć podsufitkę.Proszę o pomoc! DZięki.
Gene - 28-07-2010, 10:00

Po co chcesz zdejmowac relingi? Masz zamiar motac cos "grubszego"?

Z zewnatrz nie ma mozliwosci zdjecia relingow. Musisz zdemontowac wszystkie boczne plastiki, konsolke, raczki itp. Potem delikatnie wysunac podsufitke tak aby jej nie zagiac.
Relingi sa przykrecane od spodu na 5 srub kazdy. Jesli auto ma fabrycznie przykrecane relingi to powinny w dachu byc specjalne miejsca montazowe.

Tak to mniej wiecej wygladac powinno

Oczywiscie musisz pamietac, ze po relingach zostana dziury w dachu.

p.s. te kabelki na dachu to juz robota kolegi z klubu, ktory postanowil w zimie nie zgarniac sniegu z dachu tylko go roztapiac za pomoca instalacji elektrycznej. :rolleyes:

michoł - 17-09-2011, 09:47

orientuje się ktoś, czy relingi które są fabrycznie w sporcie występowały jeszcze w jakimś innym mitsu ? Mam prawy ale lewego nie mogę nigdzie dostać (używanego oczywiście)
Gene - 23-09-2011, 09:55

Nie, relingi te sa tylko do K90. Maja odpowiedni profil i podstawy dokladnie pasujace do krzywizny dachu w Challenger'ach/Sportach.
Gene - 23-09-2011, 10:07

Tu gosc napisal, ze do Sporta tez.
http://tablica.pl/oferta/...owe-IDj0cP.html
Nie dam jednak gwarancji ze beda pasowaly a wiercenie nowych dziur to dzialanie bezsensowne. Szczegolnie, ze dach w miejscu dokrecania "lap" jest specjalnie wzmacniany dodatkowa blacha.

myszakowaty - 16-01-2019, 14:52

Przeglądając eBay znalazłem ładnego Sporta z ciekawymi relingami.
Ktoś wie jak to jest zamontowane? W szczelinach dachowych?

Pawlik1969 - 23-01-2019, 10:48

może coś takiego ? https://www.e-bagazniki.p...uv-od-1998-4684