To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] MSS Tuning - proszę tylko o porady bez zbędnych ko

dobry-chlopaq - 28-07-2010, 00:48
Temat postu: [MSS DID] MSS Tuning - proszę tylko o porady bez zbędnych ko
Witam. Mam MSS 1,9DiD. Silnik chip na 128KM mierzone na hamowni, dodane oryginalne progi i spojler tył, zdjęta wycieraczka tył, przyciemnione szyby, załozone felgi 17" z oponami 215x40. Mam pytania, na które nie znalazłem porady fachowców:
1. Czy ktoś modyfikował silnik DiD na więcej niż 135KM - co zmieniał i jak się teraz zachowuje( nie mówię o chipie)?
2. Jakie sprężyny założyć na tył (np. od jakiego innego modelu auta lub jakiej firmy) aby przy felgach 17" przy obciązeniu auto było twarde i nie obcierały mi koła?
3. Czy ktoś modyfikował wydech - jakiej firmym gdzie mozna kupić cos dobrego? jakie konkretne efekty?
4. Czy ktoś wymieniał skrzynię biegów na dłuższe przełożenia - bo u mnie bieg 1 i 2 szybko się konczy?
5. Czy ktoś może miał styczność ze sportową - bardziej wytrzymałą odmianą paska rozrządu i napinaczy? Gdzie mozna kupić - jakie efekty?

Proszę o konkretne odpowiedzi. Proszę bez zbędnych dyskusji albo zdań wydaje mi się... albo słyszałem... Pozwoli to na uzyskanie jasnych i konkretnych informacji a nie 5ciu stron domysłów. Dziękuję.

Zuzia - 28-07-2010, 15:50

Witaj ,przypuszczam że pierwszym problemem będzie sprzęgło i dwu masa mogą się bardzo szybko zużyć.Drugim jest wielkość naszych miśków z " kiosku ruchu" nie zrobisz wyścigówki.Czy opłaci się dodać parę koników i parę niutków powyżej pewnej granicy to trzeba dobrze przemyśleć.Ja w swoim dołożyłem do 130 km i 270 niutów i uważam że wystarczy.Uważać teraz muszę przy poganianiu tego stadka bo misiek mieli kółkami nawet na trzecim biegu,niestety nie ma kontroli trakcji.Swojego szczepiłem w Belgi,w salonie mitsu. Sprężyny to ciężki temat sam swego czasu szukałem wyższych bo miałem plan na 16 ale przemyślałem i założyłem 15 i jest piknie.Można by spróbować poszukać kogoś kto dorabia.To z grubsza tyle pozdrawiam Paweł.
P.S. Może jeszcze wystąpić problem jak wyhamować to rozpędzone pudełko bo hamulce też specjalnie nie powalają.Zapewne dojdzie potrzeba wymiany na lepsze.