Problemy techniczne - problem z wycieraczkami
t0m3k - 28-07-2010, 12:31 Temat postu: problem z wycieraczkami Czesć wszystkim, wczoraj w czasie deszczu wycieraczki odmówily mi posłuszeństwa.Dzisiaj zdjąlem maskownice a tu wajcha któa jest między silniczkiem a wycieraczkąlezy sobie obok. Problem mam taki ze przy wycieraczce zostałą taka jakby kulka ( to chyba działa jak gałka czy cos) ale nic wiecej i niewiem jak to poskladac zeby chodzilo. Zrobić tego tak jak było orginalnie sie nie da za bardzo a nowego mechanizmu nei chce kupować. Ma ktoś jakiś pomysl jak to rozwiązac??
Krzyzak - 28-07-2010, 22:03
niektórzy dorabiają ten "przegub" bo często się w Mitsu psuje - trzeba niestety co jakiś czas go smarować a szczególnie tulejki w których poruszają się wałki napędzające wycieraczki - zbiera się tam sporo rdzy i potem mechanizm trafia na ogromny opór i się wykłada
Owczar - 30-07-2010, 12:26
t0m3k, przesmaruj resztę układu i szukaj używki w dobrym stanie. Mowa o plastikowym gnieździe, w które wchodzi kulka. Poszukaj, może się tylko rozpięła i leży gdzieś w podszybiu.
t0m3k - 30-07-2010, 21:36
kupilem sobie całe ramie uzywane:D jest spoko:D no szukalem ale nigdzie w podszybiu jej nie widzę:D w każdym razie problem rozwiązany dzieki chlopaki za odpowiedzi:D
crafi - 06-08-2010, 21:03
Dolącze sie do tematu. Moj problem polega na tym ze nie dziala u mnie czasowy bieg wycieraczki, a jak wlacze 1 i 2 bieg i jak wylacze to nie wraca na swoje miejsce dopiero jak przerzuce manetke na czasowkie to wraca na swoje miejsce ale i tak nei dziala. Po zatym nei dziala mi tez spryskiwacze. Moze walnieta jest manetka?
robertdg - 06-08-2010, 21:41
crafi, sprawdź mase oraz przekaźnik wycieraczek.
|
|
|