To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] KOlektor wydechowy

runnek11 - 30-07-2010, 20:56
Temat postu: [C51A 1.3] KOlektor wydechowy
Mam do was pytanie....? Czy oddać samochód do mechanika do wymiany kolektora czy zrobić to na własną ręke????
Hugo - 31-07-2010, 00:13

Zrobić samemu.
Mateusz071 - 31-07-2010, 10:16

powiem tak, jak Ci sie ukreci kilka śrób w głowicy od kolektora to masz koszty i kombinowanie a jezeli to zrobi mechanik i bierze na siebie odpowiedzialnosc to koszty masz w robociźnie zapewne :D a to jedyne ryzyko jakie podejmujesz wymieniajac kolektor ;) Osobiscie w niemcach Opel i VW ukrecilo mi sie ale w żadnym mitsu nie zdażyło mi sie :P
idas - 31-07-2010, 10:48

U mnie nic się nie ukręciło, ale jedna nakrętka była już tak przeżarta przez rdzę, że nie pasowały na nią żadne klucze, dlatego została przecięta flexem i wyrzucona:) Część nakrętek stała się jednością ze szpilkami dlatego wychodziły szpilki z nakrętką, ale generalnie oprócz tej jednej to bez problemów poszło (lekko się odkręcało). Co do mechaników to nie wiem jak inni działają, ale mój spryciarz zawsze mi podaje cenę "prostej robocizny" i mówi że jak coś po drodze wyniknie w stylu ukręcona śruba czy coś to liczy wtedy więcej...
Hugo - 31-07-2010, 22:44

Ukręcić mogą się śruby mocujące osłonę termiczną kolektora. Te mocujące sam kolektor do głowicy się nie ukręcają, ewentualnie, jak napisał idas nakrętki wykręcają się ze szpilkami, ale to żaden problem.
runnek11 - 03-08-2010, 22:03

a czy kolektor od 1.5 będzie pasował???