To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Luźna kierownica - Pajero III

sidorski - 05-08-2010, 21:57
Temat postu: Luźna kierownica - Pajero III
Witam

Ostatnio podczas szybkiej jazdy po dziurach zauważyłem, że kierownica porusza się na boki. Po zatrzymaniu samochodu zweryfikowałem te obserwacje; używając dość dużej siły można przesunąć kierownicę w prawo i w lewo o kilka milimetrów. Dodam jeszcze, że po takiej operacji kierownica nie wraca do położenia początkowego. Stąd moje pytanie czy ktoś już spotkał się z takim problemem i ewentualnie może podpowiedzieć jak zniwelować ten luz? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

mirekbdeblin - 05-08-2010, 22:12

W przekładni kierowniczej jest śruba do regulacji za dużo nie można dokręcac bo kierownica nie będzie wracać
zbyszekm2 - 05-08-2010, 22:42

mirekbdeblin napisał/a:
W przekładni kierowniczej jest śruba do regulacji za dużo nie można dokręcac bo kierownica nie będzie wracać

:shock:

watcher79 - 06-08-2010, 13:22

Cytat:
Po zatrzymaniu samochodu zweryfikowałem te obserwacje; używając dość dużej siły można przesunąć kierownicę w prawo i w lewo o kilka milimetrów. Dodam jeszcze, że po takiej operacji kierownica nie wraca do położenia początkowego.

Nie rozumiem ... Przecież jak samochód stoi i przekręcisz kierownicę to ona nie ma jak sama wrócić...

Sebastian_T - 06-08-2010, 14:12

Czekajcie, a może chodzi koledze o to, że nie obraca kierownicą, tylko że cała kolumna przesuwa się w prawo / lewo? (w poziomie)
sidorski - 06-08-2010, 23:40

Sebastian_T napisał/a:
Czekajcie, a może chodzi koledze o to, że nie obraca kierownicą, tylko że cała kolumna przesuwa się w prawo / lewo? (w poziomie)

Oczywiście chodzi mi o to co napisał Kolega.

zbyszekm2 - 06-08-2010, 23:59

rozbierz obudowę i luknij, może ktoś grzebał i jest nie dokręcona?