To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - C50 1.5 Woda pod nogami pasażera

Bocian - 09-08-2010, 13:41
Temat postu: C50 1.5 Woda pod nogami pasażera
Witam! mam niemały problem, któregoś dnia zaglądając do auta zauważyłem że pod nogami pasażera stoi woda, próbując odpalić okazało się że akumulator jest rozładowany... Przemyślałem to i wyszło mi że nie domknąłem drzwi i tamtędy dostała się woda a aku rozładował się od palącej się kontrolki. Jednak po wczorajszym deszczu także mam wode w środku, czym to może być spowodowane? (mam pęknięta szybę, lecz przy innych deszczach był spokój)
proszę o pomoc, jak naprawić to łatwym sposobem, nie mam ani sprzętu ani czasu na rozkręcanie np. deski rozdzielczej itp ...
Czekam :)

Enforcer - 09-08-2010, 14:59

Bocian napisał/a:
mam pęknięta szybę

Może wrzuć jakieś foto? Jeżeli pęknięcie nie jest duże to Ci to zakleją i wypełnią a ceny zaczynają się od 50 zł...

Bocian - 09-08-2010, 17:43

Enforcer napisał/a:
Bocian napisał/a:
mam pęknięta szybę

Może wrzuć jakieś foto? Jeżeli pęknięcie nie jest duże to Ci to zakleją i wypełnią a ceny zaczynają się od 50 zł...

nie ma szans na sklejenie, bo pęknięcie powstało chyba na wskutek uderzenia, mówię chyba z racji takiej że wtedy samochód "ujeżdzał" Wujek, pęknięcie jest centralnie na środku idzie ok. 10cm do od samego dołu w górę, potem rozchodzi się identycznie na boku i schodzi na dół (jakby odbicie lustrzane)

[ Dodano: 09-08-2010, 20:13 ]
Okolice przecieku namierzyłem, leje się z prawej strony przed drzwiami, chyba idzie z góry po kablach, dlatego też wtedy padł akumulator, jutro coś tam będe działał, oby zadziałało, juz mam dość biegania ze szmatami i wyciągania wody :)

Enforcer - 09-08-2010, 21:22

Więc lepiej przyjrzyj się dobrze uszczelce wokół drzwi, pewnie niedomaga skoro woda leje się do środka.
Bocian - 10-08-2010, 11:38

takie jeszcze pytanie za 100 punktów... często były w 1.5 takie wnętrza jakie ja mam? (widziałem w mieście kilka 1.5 i 1.3 i wszystkie miały fotele płaskie jak deski...)

omenek - 10-08-2010, 13:37

Ja mam identyczne wnętrze z identycznymi fotelami jak Twoje. Podejrzewam, że chodzi o wersję wyposażeniową GLXi.

Pozdrawiam.

Krzyzak - 10-08-2010, 14:08

ja też mam takie,
jedynie kolorem się różnią (były 2 wersje kolorystyczne tych kubełków)

Hugo - 10-08-2010, 14:17

Krzyzak napisał/a:
jedynie kolorem się różnią (były 2 wersje kolorystyczne tych kubełków)
Ach jakie one były wygodne...
Bocian - 10-08-2010, 15:02

oj wygodne to one sa nad wszystko ! :) i jeszcze to trzymanie w zakretach hehe, pragne kiedys doprowadzic mojego Colcika do takiego stanu zeby ludzie sie nim zachwycali :) "troche" mu jeszcze brakuje, min. wypłowiały lakier, drobne wgniotki itp... pozdrawiam wszystkich Maniaków!