Sigma/Diamante Techniczne - Kody bledow.
spox10 - 12-08-2010, 16:22 Temat postu: Kody bledow. witam.Koledzy mam w sonacie silnik i skrzynie mitsubishi.Automat zgubil 4 bieg.Na kompie pokazuje 002 4th not syncro i to samo przy 2 biegu.Czytalem posty i widzialem ze jest tutaj paru znawcow tych skrzyn Bylbym wdzieczny za rozszyfrowanie mojego problemu i z czym to sie wiaze.W warsztatach to juz wszystko do wymiany.Pozdrawiam
VirMan - 13-08-2010, 09:28
Hej - co¶ takiego pokazuje się przy :
1. kiedy z jakich¶ powodów nie zapnie się bieg ( zawór cisnienia w skrzyni , lub zryte tarczki )
2. kiedy masz uszkodzon± instalację i masz zwarcie pomiedzy wyjsciem solenoidu a czujnikiem obrotów dla drugiej koronki )
[ Dodano: 13-08-2010, 09:29 ]
oczywi¶cie mog± być inne przyczyny.. chociażby zwalony komputer.. ale to jest najpopularniejsze.
spox10 - 13-08-2010, 09:52
Jak mi podlaczal sie pod wejscie diagnostyczne to wspominal jabym mial jakies zwarcie w tej kostce czy to moze byc przyczyna problemu,ewentualnie gdzie szukac tych czujnikow.Dzieki za te podpowiedz i wdzieczny bede za inne sugestie.Gdyby bylt to tarczki 4 biegu to nie bylo by wielkiego problemu.Pozdrawiam
|
|
|