Chcę Kupić Pajero - [Pajero II] Koszty, koszty...
Anonymous - 15-08-2010, 02:05 Temat postu: [Pajero II] Koszty, koszty... Witam po przerwie.
Poniewaz klamka juz niemal zapadla i rozpoczynam powoli poszukiwania Miska, prosze o porade:
Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.
Ewentualnie moze ktos poleci mi bardzo dobrego mechanika od Mitsubishi z okolic Krakowa, z ktorym moglbym pogadac o tych kosztach?
gołąb - 15-08-2010, 08:20
Myślę, że przegląd jak w każdym innym aucie; oleje płyny itd. Koszt takiego przeglądu jest nie wiele większy od zwykłego płaskacza.
Gdy jednak kupisz zapuszczone auto, to wtedy może być gorzej....
Anonymous - 15-08-2010, 12:02
No wiem, ale tu jest jeszcze chyba wymiana oleju w moscie, kontrola skrznki rozdzielczej, luzow w zawieszeniu i na wale itp., itd.
wagant - 15-08-2010, 22:45 Temat postu: Re: Koszty, koszty... Jakie moga byc koszty gruntownego przegladu i wymiany wszystkiego, co w Pajero II po zakupie wymienic trzeba? Mam na mysli nie tylko pakiet startowy, ale tez najczesciej wystepujace sprawy ekploatacyjne.
ja na same oleje i filtry wydałem około 800 pln co prawda szarpnąłem się na castrola, ale można zalać co innego taniej. Ale wymieniłem wszystko co płynne plus wszystkie filtry
Anonymous - 16-08-2010, 00:34
Dzieki!
Wagant, widze ze jestes z Krakowa - wiesz moze, gdzie w okolicy mozna znalezc mechanika, ktory rzetelnie i co do srubki sprawdzi auto przed zakupem i ktoremu mozna powierzyc staly serwis?
wagant - 17-08-2010, 21:00
nie powiem nie, jeden taki "kowal" tak wszystko potrafił popsuć że go nie polecę, ale teraz owszem od dłuższego czasu korzystam z pomocy bardzo solidnego i dobrego fachowcy - jednak nie sądze żeby gdzieś się wybrał sprawdzać auto bo ma strasznie napięty grafik. zapisy do niego są na miesiąc w przód .
Anonymous - 17-08-2010, 23:18
Napisalbys mi na PW namiary na tego magika? Podjade kiedys pogadac.
|
|
|