To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] światła tablicy rejestracyjnej

memory - 16-08-2010, 15:59
Temat postu: [EAxA] światła tablicy rejestracyjnej
Witam

Mam dość nietypowy problem. Nie działają mi światła podświetlające tablice.Zerkając pod bagażnik zauważyłem, że jest odłączona wtyczka (tak mi się zdaje, ze jest od tego MR 265) ale nie bardzo wiem gdzie podłączyć. Żadna wtyczka nie pasuje.Widocznie poprzedni właściciel coś kombinował. Przed kupnem nie sprawdziłem czy działa . Mógłby ktoś mnie nakierować gdzie to podłączyć.

Dziękuję za odpowiedz

Owczar - 16-08-2010, 16:07

Ta wtyczka w bagażniku jest od wycieraczki. Sprawdź żarówki. Wykręcasz po 1 wkręcie przy lampkach i wyjmujesz.
memory - 16-08-2010, 17:03

Wymieniłem żarówki, przeczyściłem styki, niestety nic nie świeci
robertdg - 16-08-2010, 21:33

Sprawdź czy dochodzi + i - ewentualnie przejrzyj wiązke przy lewym zawiasie, czy gdzies kable się nie przełamały.
Zolar - 20-11-2010, 17:13
Temat postu: Wymiana żarówki
Witam! Ja z kolei mam problem z wymianą samej żarówki. Wiem że to śmieszne :oops: (tym bardziej że zmieniałem żarówki już w kilkunastu samochodach) ale za nic nie mogę otworzyć tej lampki. Odkręcam jedyną śrubę i nic. Jak dostać się do środka żeby wymienić żarówkę podświetlenia tablicy?
memory - 20-11-2010, 17:21

przesun lampke w prawo (albo w lewo) wtedy wyskoczy z uchwytu
Zolar - 20-11-2010, 17:51

Dzięki! Przyznam jednak że wymiana nie należy do najprostszych. Wyciągniętą lampkę też ciężko włożyć na miejsce. Trzeba ją mocno docisnąć. Może za bardzo się obawiałem że coś mi tam pęknie. :(