Problemy techniczne - Honda CIVIC 00`, drgania podczas przyśpieszania
Owczar - 18-08-2010, 12:05 Temat postu: Honda CIVIC 00`, drgania podczas przyśpieszania Znajomy ma problem ze swoją hondą. Podczas przyśpieszania czuć drgania silnika i karoserii. Im mocniej przyśpiesza, tym bardziej drga. Podczas jednostajnej jazdy nie nie stuka i nie drży. Na ostrych łukach jest mniej intensywne.
Ciężko prorokować co teraz powoduje drgania. Gdyby to była półoś lub przegub wewnętrzny, to drgałoby także podczas szybkiej jazdy, a tak się nie dzieje. Znajomy obstawia łożysko w mechanizmie różnicowym, bo jak twierdzi czuje jakby delikatny luz. Według mnie łożysko by hałasowało, a jest zupełna cisza. Wymienił przednią poduszkę silnika, tylna jest niby ok.
Poza tym stuka mu coś na nierównościach.
Wymienił już sworznie i tuleje metalowo gumowe, amortyzatory, gumy stabilizatora. Sprawdzaliśmy drążki i końcówki, ale chyba to magiel wydaje te dźwięki.
Ma ktoś pomysł co może powodować drgania?
KaWu - 18-08-2010, 12:11
Owczar napisał/a: | Poza tym stuka mu coś na nierównościach. |
Takze w Cicicu stukala ... klapa silnika. Niech sprawdzi zawiasy i zamek.
A co do drgan - to jendak objawy wygladaja mi na przegub (chyba wewnetrzny).
robertdg - 18-08-2010, 20:30
Drgania/wibracje karoserii na boki = wyrobiony przegub wewnętrzny
HouseM - 01-09-2010, 16:24
Nie bardzo mogę połączyć drgania z przegubem , bardziej stuki a nawet nazwał bym to chrobotaniem.
Drgania podczas przyspieszania to raczej albo zerwana poduszka silnika albo uszkodzona ,któraś z przednich opon.
Drgania drganiom nie równe więc trudno oceniać na odległość. (równie dobrze mogą oznaczać wypadające zapłony jednego z cylindrów)
Przydało by się sprecyzować po pierwsze gdzie drga ? kierownica , karoseria, pedały ?
po drugie czy drgania są podczas wciskania gazu jak auto stoi ?
Często drgania podczas przyspieszania spowodowane są też przeciążeniem opon. (bieżnik wyciera się w zęby jak w pile do drewna (nie widać tego na oko, czuć tylko podczas gładzenia dłonią)
Psikus - 01-09-2010, 18:48
Cytat: | Drgania/wibracje karoserii na boki = wyrobiony przegub wewnętrzny | potwierdzam, przerabiałem to już kilka razy.
robertdg - 01-09-2010, 18:58
HouseM napisał/a: | Nie bardzo mogę połączyć drgania z przegubem , bardziej stuki a nawet nazwał bym to chrobotaniem. | No to sobie wyobraż, że kamieć półosi znajduje się w kielichu napędowym, a w tym kielichu napedowym wystarczy, że jest delikatne wyrobienie/wzłobienie, etc i kamień będzie pracował we wzłobieniu przesuwając się na boki, wtedy karoseria będzie wpadała w wibracje/drgania poziome. To nie są rzeczy stereotypowe, gdzie, uszkodzenie przegubu, zawsze = jego chrobotanie/klekotanie itp.
|
|
|