To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Uklad wydechowy - przelotowy

puntspusy - 11-10-2006, 10:41
Temat postu: Uklad wydechowy - przelotowy
Chcialbym sobie zamontowac uklad caly z nierdzewki, chodzi mi o profesjonalny warsztat ktory zrobi to dobrze i doradzi co i jak ! niewiem tez czy lepiej wypruc bebechy z kata czy dac sportowy ?

Chcialbym tez profesjonalnie przyciemnic szybki !

prosze o adresy badz linki do stron z zakladami na slasku ktore robia jedna bardz drugie lub jedno i drugie !

pozdrawiam

Tomasz82 - 22-01-2007, 13:30

to nie jest tak ze zrobisz przelotowy uklad wydechowy,musi tez to byc zmieniony tez dolot powietrza,a co do katalizatora to sa sportowe zamieniki ktore sie dopasowuje do pijemnosci samochodu oraz do jakiego stylu jazdy.ja polecam dobra firme tunigowa ale to sa koszta ,a co tez efekt akustyczny np.jazda z takim wydechem trasa jakie 300km to juz cierpienie :D
Hubeeert - 24-01-2007, 02:28

puntspusy napisał/a:
Chcialbym sobie zamontowac uklad caly z nierdzewki

Michael system czy jakos tak - wydechy.

TommiCrazy - 27-01-2007, 10:14

spoubuj w googlach .co.uk

wlasnie wychodze do pracy wiec niemam czasu poszukac, ale w angli jest mase systemow fully stainless itp do naprawde prawie kazdego auta. jak bede mial chwilke wolna w pracy to sprobuje ci cos przykladowego pokazac.

ja w grudniu przywiozlem pelna nierdzewke dedykowana do renault 5 turbo, mialem wybor pomiedzy dwiema firmami i koszt wyszedl prawie co do funta taki sam, o ile pamietam bo kupowalem wtedy jeszcze inne graty, sam wydech kosztowal cos 1300-1500zl
roznica w osiagach odczowalna ale to byl silnik turbo

[ Dodano: 29-01-2007, 21:30 ]
poszedlem dzis do duzego sklepu motoryzacyjno tuningowego, wreszcie mi sie udalo bo prace skonczylem wczesniej, jedyne tlumiki do colta typu FULL SYSTEM STAINLES EXHAUST jest robiony do colta 96-03 ( niepamietam w ktorym one byly skonczone w produkcji)
firma ktora robi ten tlumik to PECO i kosztuje takowy dedykowany 385 Funtow, duzy wybor zakonczen tlumika.
i co ciekawe w zadnym katalogu niemieli tlumika do wersji 1,8.
tlumiki te dedykowane sa do 1,6.

ciekaw sam jestem jak by taki tlumik sprawil sie w colcie

z tego co zdazylem zucic okiem to jest masa tlumikow dedykowanych do samochodow jak evo, fto, 3000gt..innych modeli nieuswiadczylem w katalogu

Anonymous - 24-05-2007, 22:51

ja też się wydechem z kwasówki ostatnio interesowałem; adresy, jakie udało mi się znaleĽć najbliżej 3miasta to:

zastec.pl ŁódĽ
oraz
el-tec.pl Warszawa

może macie jeszcze jakie¶ namiary??
ceny to ~1200-1600
pytanie, czy jest sens?