Pajero III - Jak rozebrać panel z ekranem lcd
Zakatek - 30-08-2010, 18:14 Temat postu: Jak rozebrać panel z ekranem lcd Witam! Po uporaniu się z centralnym zamkiem i kilkoma innymi rzeczami przyszedł czas na ekranik lcd (ten niekolorowy ). Doszedłem już że należy odkręcić dwie duże śruby nad ekranem, jednak co dalej już nie wiem :/ - po prostu nie che czegoś popsuć/ złamać. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku opisać jak ściągnąć ten panel. Ponieważ mój ekranik został przerywa i chce zobaczyć czy da się to jakoś rozwiązać samemu (nie chce kupować nowego na darmo). Za podpowiedzi bardzo dziękuję. Pozdrawiam
Szyszkowa - 30-08-2010, 21:20
Odkrecasz sruby, a reszte musisz delikatnie podwazyc. Jest na zatrzaski.
Zakatek - 31-08-2010, 20:22
Na pewno trzyma się to tylko na dwóch śrubach i zatrzaskach? Próbowałem dziś i prawa storna poszła gładko, ale lewa (ta z guzikiem świateł awaryjnych) ani myśli się ruszyć.... ;/ Chyba że ja na prawdę jestem zbyt delikatny i na siłę nie chce niczego popsuć
Ostan - 05-09-2010, 21:40
Troszke trzeba użyć siły - plastiki są solidne i u mnie wytrzymały . Jak już wymontujesz ten wyświetlacz, to u mnie dało radę przelutowanie wszystkich nóżek do samego ekranu. Wszystko wyświetla się jak ta lala. U mnie objawy były takie, że nie wyświetlały się wszystkie segmenty zegara i pozycji nawiewów. Po lekkim naciśnięciu plastiku na około, to na chwilę się pojawiały brakujące elementy. Po przelutowaniu jest super.
Zakatek - 07-09-2010, 08:26
Jakoś tak wyszło, że nowy ekran jest w drodze, razem z 3 rzędem siedzeń Najwyżej jeżeli przelutowanie zda egzamin ten nowy wyląduje na allegro Może dziś się za to wezmę...
|
|
|